DOLAR 32,3831 % 0.07
EURO 34,7796 % -0.05
GRAM ALTIN 2.395,75 % -0,04
ÇEYREK A. 3.917,05 % -0,04
BITCOIN 59.254,28 2.659
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Kırklareli’de festival zamanı

Son Güncelleme :

13 Eylül 2018 - 16:34

  1. Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’nin başladı.

Özgürlük parkı önünde başlayan korteje Vali Osman Bilgin, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu,  İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Kadir Oğuz ve tiyatro oyuncuları yer aldı.

Birçok eğlenceli gösteri ve etkinliğin gerçekleştirildiği Festival kortejinde Makedonya, Bulgaristan, Romanya, Karadağ ve Yunanistan halk oyunları ekipleri de yürüdü.

FESTİVALİN ANA TEMASI İSE “KADIN”

Festival kapsamında birçok sanatçı da Kırklareli’ye adeta akın edecek. Bu yıl festivalin ana temasının ‘kadın’ olarak belirlendiğini belirten Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu “Kırklareli festivalinde tarihe, kültüre, sanata sahip çıkış söz konusu. Bu festivalde canımız pahasına da olsa koruduğumuz değerlere sahip çıkmanın işaretini veriyoruz. Biz bu değerleri yolda bulmadık. Kırklareli’nin geçmişten gelen kökleri var. İşte bu festival geçmişten gelen köklerin geleceğe uzanmasıyla ilgili uzun bir yolculuktur. Dünü, bugünü, yarını buluşturan bir sevgi çemberidir Kırklareli Karagöz, Kültür, Sanat ve Kakava Festivali.” diye konuştu.

“KADINLARIMIZIN HEPSİNE AYRI AYRI ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Festivale katılan Vali Osman Bilgin ise: “Bu ülkeyi bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Paşa başta olmak üzere şehitlerimiz, gazilerimiz mücadeleyi verirken onların arkasında kadınlarımız vardı. O kadınlarımızın mücadelesiyle aslında mücadele kazanıldı. Aslında bugün kendi evlerimizde ailemizin içerisinde de onu görüyoruz. Kadının toplayıcı unsurunu ama erkeğin dağıtıcı unsurunu görüyoruz. Bir erkek olarak bunu söylemek zorundayım. Evimizde çocukların yetişmesinden tutun da her türlü birlik ve düzene kadar ne kadar önemli olduğunu hep birlikte görme fırsatı bulunuyoruz. Kadınlarımızın hepsine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.”  ifadelerini kaydetti.

Habertrak/Özlem İnan