DOLAR 32,3688 % -0.36
EURO 34,7058 % -0.31
GRAM ALTIN 2.400,14 % -0,93
ÇEYREK A. 3.924,23 % -0,93
BITCOIN 57.833,77 1.384
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°

Kırklareli’nde bozuk yol kalmayacak

Son Güncelleme :

24 Şubat 2018 - 11:34

Kırklareli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından cadde ve sokakların yenileme çalışmaları devam ediyor.

‘Kırklareli’nde bozuk yol kalmayacak’ hedefi ile çalışmalarını sürdüren ekipler, parke taş çalışmasının ikinci etabına devam ediyor.

Bu kapsamda Kırklareli’nin 12 mahallesinde 300 bin metrekare parke taşı kaplama ile 238 cadde ve sokak yenilenecek.

Pınar Mahallesi ve Kocahıdır Mahallesi’nde devam eden çalışmalar kapsamında altyapı faaliyetlerinin tamamlandığı sokak ve caddelerde parke taşı kaplama çalışması başladı.

Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından, geçtiğimiz yıl kent merkezinde toplamda 25 km’lik yola yapılan 48 bin ton sıcak asfalt döşeme çalışması, Fevzi Çakmak Bulvarı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında caddenin baştan aşağı yenilenmesi ve ardından Hastane Caddesi, Karaumur ve İstasyon Cadde’lerinde tamamlanan yenileme çalışmalarının yanında Pınar Mahallesi’nde 280 bin m2’lik alanda parke taşı çalışmalarına başlanmıştı. Çalışmaların 2018 yılı sonunda bitirilmesi planlanıyor.

Pınar Mahallesi’nde bir süredir yürütülen yol çalışmalarının I. Etabı’nın geçtiğimiz yaz bittiğini ifade eden Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, altyapı faaliyetlerinin tamamlandığı sokak ve caddelerde yenileme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Pınar Mahallesi’nde 95, Kocahıdır Mahallesi’nde 12 sokak ve caddeyi yenilenmesine başladıklarını belirten Başkan Kesimoğlu, mahalledeki çalışmaların kesintisiz devam ettiğini söyledi.

“HEMŞERİLERİMİZE GÜZEL BİR YAŞAM ALANI SUNACAĞIZ”

Pınar Mahallesi ve Kocahıdır Mahallesi’nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Kesimoğlu, “Pınar Mahallemiz’ de 110 bin m2 alanı parke taşı ile kaplamak üzere çalışmalarımıza başladık. Pınar Mahallesi’nde altyapısı tamamlanan bütün cadde ve sokaklarımızı parke taşı ile kaplayacağız. Mahallenin kuruluşundan bugüne kadar yapımına başlanan en büyük çalışmayı gerçekleştirecek, hemşerilerimize güzel bir yaşam alanı sunacağız” şeklinde konuştu.

Diğer yandan Kocahıdır Mahallesi’nde de yol çalışmaları yürütüldüğünü vurgulayan Başkan Kesimoğlu, 12 cadde ve sokak olmak üzere toplam 8 bin m2 alanın yenileneceğini belirtti. Habertrak/Metin Karakuş