DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.932,56 1.206
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Koca çınarlar devriliyor

Son Güncelleme :

23 Şubat 2018 - 13:28

Asırlık ağaçlar yok oluyor

Tekirdağ’da asırlık bir ağaç daha plansız ve kontrolsüz kazı yüzünden zarar gördü. Peştemalcı Caddesi üzerinde bulunan asırlık ağaçlar bir bir yok ediliyor. Asırlık çınar ağacı caddede Tredaş’ın müteahhit firması tarafından yürütülen kazı çalışması nedeniyle zarar gördü. Ağacın kökünden geçirilecek kablo nedeniyle ağacın kök kısmına zarar verildi.

Bilindiği gibi daha önce de Ördeklidere Mevkii’nde asırlık bir çınar ağacına TESKİ’nin bölgedeki çalışması sırasında zarar verilmişti. Ördeklidere Mevkii’nde asırlık bir çınar ağacı kurtarılmaya çalışılsa da bir süre sonra kurumuştu. Asırlık ağaçların çevresinde kazı yapıldığı sırada denetleme yapılmadığını ifade eden vatandaşlar Tekirdağ’da asırlık ağaçların bu nedenle bir bir yok edildiğini ifade ettiler.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün Tekirdağ’daki asırlık ağaçları belirleyerek kurumların yaptığı kazı çalışmalarının kontrolünü denetlemesi gerektiğini aktaran vatandaşlar; ‘’Tekirdağ’da asırlık ağaçları bir bir yitiriyoruz. Bunların örnekleri çok. Geçtiğimiz yıl Ördeklidere mevkiinde TESKİ çalışması sırasında bir ağaç zarar görmüş ve aylar sonra kurumuştu. Ağacın köklerine zarar verildikten sonra Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü harekete geçmişti. Ağacın köküne gübre dökülse de aylar içinde kurumasına engel olunamamıştı. Kazı çalışması sırasında böyle asırlık ağaçların bulunduğu bölgelerde Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü yetkilileri kazı çalışması yapanları denetlemeli.“ dediler. Habertrak/Ayşe Çınar