DOLAR 32,4798 % 0.29
EURO 34,7622 % 0.42
GRAM ALTIN 2.411,25 % 1,30
ÇEYREK A. 3.942,40 % 1,30
BITCOIN 57.097,92 -6.123
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

KOKAN DEREYE ÖFKE YAĞDI

Son Güncelleme :

08 Haziran 2021 - 12:13

“PLAJ TEMİZLİĞİ YÜZEYSEL YAPILIYOR”

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinin en önemli semtlerinden biri olan Değirmenaltı Mahallesi’nin sakinleri, mahallenin ortasından geçen derenin yaydığı kötü koku ve çirkin görüntünün mahalleye yakışmadığını belirterek, “Derenin bakımsızlıktan kurtarılmasını, plaja dökülen derenin yaydığı kötü koku ve çirkin görüntüsünün mahalleye yakışmıyor” diye konuştular.

“BURAYA PLAJ DEMEYE BİN ŞAHİT İSTER”

   

Değirmenaltı plajının bakımsızlığından ve kötü görüntüsünden mahalleli olarak rahatsız olduklarına dikkat çeken Değirmenaltı Mahallesi sakinlerinden Adnan Özgen, derede acilen bir ıslah çalışmasının başlaması gerektiğini vurgulayarak, “Buraya plaj demeye bin şahit ister bir hal aldı. Kuma sürekli yüzeysel bir temizlik yapılıyor. Ama içindeki tüm çöpler olduğu gibi duruyor. Hem dere hem plaj atıl durumda. Bunun bize layık görülmemesi gerekiyor.”diye konuştu.

“ÇÖPLER PLAJDA KİRLİLİK OLUŞTURUYOR”

Değirmenaltı’nda bulunan derede, ıslah çalışmalarının bir türlü hayata geçirilemediğinden şikâyet eden Adnan Özgen, plajın ayrıca bir de çevre düzenlemesine ihtiyacı olduğunu kaydetti. Belediye tarafından temizlik çalışmaları yapılmasına rağmen gelen temizlik aracının yalnızca yüzeysel bir temizlik yaptığını ve tüm çöplerin plajda kirlilik oluşturmaya devam ettiğini belirtti.

“YETKİLİLER ‘TAMAM’ DİYOR AMA…”

Değirmenaltı Mahallesi sakinlerinden Adnan Özgen, tüm mahallelinin aynı sorundan şikayetçi olduğunu ama yıllardır herhangi bir girişimde bulunulmadığını vurguladı ve “Değirmenaltı plajı, Tekirdağ’ın en güzel plajlarından biri. Ama şu an plaj demeye bin şahit ister vaziyette. Dere ve kum kötü bir görüntü içinde. Evet buraya temizlik için arkadaşlar geliyor belediyeden. Fakat profesyonelce bir temizlik yok. Üç saat boyunca gelip dereyi temizleseler, o dere dört günde tertemiz olur. Dereye girmiyorlar ki. Niye? Ben bunu yetkililere de söylüyorum ama hep ‘tamam’ deyip gidiyorlar. Burası herkesin çoluk çocuk gelip denize girdiği bir yer. ‘Hijyen, sağlık’ diyoruz. ‘Korona’ diyoruz ama ne haldeyiz. Hani temizlik nerede? Biz buranın güzel bir plaj haline gelmesini istiyoruz. Burada yazın en az 40-50 aile bir araya gelip sürekli bunu bu konuyu konuşuyoruz. Buranın plaj olabilmesi için gereken her şey yapılsın. Amatörce bir şeyler yapılmasını istemiyoruz artık. İş bilenler bir şey yapsın.”ifadelerini kaydetti.

“BUNUN BİZE LAYIK GÖRÜLMEMESİ GEREKİYOR”

Özgen, mahallelinin taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini ve ancak o zaman Değirmenaltı plajının örnek plajlardan biri olabileceğini savunarak, sözlerini şöyle noktaladı: “Derenin içindeki beton geçtiğimiz aylarda kırılmıştı. O kırıklar orada öylece duruyor. Makine gelip plajda boş yere çalışacağına gidip o betonları toparlasın. Plajının içine duba konulmasını istiyoruz. Duş istiyoruz. Bu kumun dört dörtlük temizlenmesi gerekiyor. Plajının girişine tuvalet koydular sağ olsunlar ama o kadar kötü bir halde ki. Yanına bile yaklaşamıyoruz. Yap bırak. Bu şekilde iş olmuyor. Bunun temizliği ile ilgilenmek zorundasınız. Buraya el atılırsa burası örnek bir plaj haline gelir. Buraya insanlar sezonluk gelip tatil yapıyorlar. Ama herkes aynı konudan şikâyetçi. Bunun bize layık görülmemesi gerekiyor.” Habertrak/Özlem İnan