DOLAR 32,3656 % -0.57
EURO 34,6947 % -0.5
GRAM ALTIN 2.411,77 % -0,45
ÇEYREK A. 3.943,24 % -0,45
BITCOIN 58.360,01 -3.893
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

Kongre tarihleri belli oldu

Son Güncelleme :

28 Şubat 2020 - 13:31

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, ilçe kongreleri, ilçe kadın kolları ve gençlik kolları ile Tekirdağ İl Kongresi sürecini değerlendirdi.

AK Parti’nin oy oranını arttırarak Tekirdağ’ı önemli kentlerle yarışır hale getireceklerini söyleyen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan; “Partimizin oy oranını 44’lere kadar taşıdık. Şimdi il, ilçe teşkilatlarımız yenileniyor. İnanıyoruz ki biz yüzde 44’leri 50’lere, 54’lere, 60’lara kadar çıkaracağız. Burada büyük başarılara imza atmak istiyoruz. Tekirdağ’ın Anadolu ile entegrasyonunu sağlayalım, önemli kentleri ile yarışır hale getirelim istiyoruz. Hatta sadece Anadolu ile değil Avrupa’nın önemli kentleri ile yarışır hale getirelim istiyoruz. “diye konuştu.

26 TEMMUZ’A KADAR İLÇE KONGRELERİ TAMAMLANACAK

Marmaraereğlisi ilçe kongresi ile başlayan süreci değerlendiren AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan; “İlçe kongreleri, ilçe kadın kolları ve ilçe gençlik kolları kongrelerimiz 26 Temmuz’a kadar tamamlanacak. Bu süreçte 33 tane kongremizi yapmış olacağız. Sonrasında 26 Temmuz ile 24 Kasım tarihleri arasında da Tekirdağ il kongremizi yapacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

KONGRE TARİHLERİ BELLİ OLDU

AK Parti ilçe kongre tarihlerinden bahseden İl Başkanı Mestan Özcan; “İlk olarak Marmaraereğlisi ilçe kongremizi gerçekleştirdik. Muhammet Gökmen kardeşimiz zaten yeni atanan ilçe başkanımızdı. Küçük bir revizyon yapıp kongremizi gerçekleştirdik. Şimdi 1 Mart Pazar Günü Şarköy kongremiz var. Sonra biraz bir boşluk verip Malkara ile devam edeceğiz. 15 Mart tarihinde Malkara ilçe kongresini gerçekleştireceğiz. 22 Mart’ta Saray, 29 Mart’ta Hayrabolu, 12 Nisan’da Süleymanpaşa ilçe kongresi ile devam edecek. 19 Nisan’da Ergene, 26 Nisan Kapaklı’da, 3 Mayıs’ta Çerkezköy, 31 Mayıs’ta Muratlı, 7 Haziran’da Çorlu kongremiz olacak. Bu şekilde ilçe kongre tarihlerimizi belirledik. Her ilçede ana kademe kongrelerinin ardından gençlik kolları ve kadın kolları kongreleri de gerçekleştirilecek. 26 Temmuz geldiğinde 33 tane kongremizi tamamlamış olacağız. Daha sonra il kongresi sürecimiz başlayacak. 26 Temmuz ile 24 Kasım tarihleri arasında bir gün belirlenecek.” diye konuştu.

“TÜM İLÇE BAŞKANLARIMIZI KUCAKLADIK”

Kongrelere katılımın yoğun olduğunu söyleyen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan; “İlk kongremiz olan Marmaraereğlisi’nde katılım gayet iyiydi. Emniyetten aldığımız verilere göre 1018 civarında resmi giriş olmuş. Marmaraereğlisi kongremizde 150’nin üzerinde delegemiz oy kulandı. Şimdiye kadar Marmaarereğlisi’nde en fazla 110 civarında oy kullanımı olmuştu. Bu dönem çok daha fazla ilgi, alaka, heyecan var. Bunu Marmaraereğlisi’nde gördük. İnşallah Şarköy’de de göreceğiz. Eski ilçe başkanlarımızı da Marmaraereğlisi’ndeki kongreye eksiksiz katıldılar. Bunlar birlik ve beraberliğimizi sağladığımızın bir göstergesi. Kimi davet ettiysek herkes davete icabet etti. Milletvekilimiz Mustafa Yel de bütün ilçe başkanlarını sahneye aldı. El ele kol kola plaketleri takdim ettik. Bütün ilçe başkanlarımıza plaketlerini verdik, onları kucakladık. Tüm yöneticilerimizi kongrelerimize davet ediyoruz. Kongrelere Milletvekilimiz Mustafa Yel gibi MYK üyelerimiz katılıyor. Çiğdem Koncagül vekilimiz de kongremizdeydi.  100 binin üzerindeki nüfustaki ilçelerimize bakanlarımızı davet ettik. Tabi bakanlarımızın programları tam net değil. Hangilerinin geleceğini belirleyeceğiz. Allah izin verirse 26 Temmuz itibarı ile ilçe kongrelerimizi, kadın kolları, gençlik kolları kongrelerimiz tamamlayacağız. Daha sonra İl kongremize Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı davet edeceğiz. Tekirdağ’a da katılacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“TEKİRDAĞ’I ÖNEMLİ KENTLERLE YARIŞIR HALE GETİRECEĞİZ”

AK Parti’nin Tekirdağ’da her geçen gün artan oyunu daha ileriye taşıma hedefinde olduklarını dile getiren Özcan; “Hemşehrilerimiz bize güvensin. AK Parti’miz 17 yıldır iktidar. Tekirdağ’da da 2002 yılında yüzde 17 ile başlanılan oy oranını sürekli artırarak pozitif bir ivme ile yüzde 44’lere kadar taşıdık. Şimdi il, ilçe teşkilatlarımız yenileniyor. İnanıyoruz ki biz yüzde 44’leri 50’lere 54’lere 60’lara kadar çıkaracağız. Burada büyük başarılara imza atmak istiyoruz. Tekirdağ’ın Anadolu ile entegrasyonunu sağlayalım, önemli kentleri ile yarışır hale getirelim istiyoruz. Hatta sadece Anadolu ile değil Avrupa’nın önemli kentleri ile yarışır hale getirelim istiyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Habertrak/Serhat Yeşilipek