DOLAR 32,4414 % 0.14
EURO 34,8327 % 0.05
GRAM ALTIN 2.396,84 % 0,00
ÇEYREK A. 3.918,83 % 0,00
BITCOIN 59.142,76 1.581
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°

“Köy okulları kaderine terk ediliyor”

Son Güncelleme :

31 Mayıs 2022 - 16:36

“BU SAYGISIZLIĞI YAPANLARDAN HESAP SORULMALI”

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer, kapatıldıktan sonra hurdacılar tarafından yağmalan, Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafları ve Türk bayraklarına zarar verilen Ferhadanlı Mahallesi’ndeki köy okulunda incelemelerde bulundu.

 

 

Köy okullarının kaderine terk edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer: “2012 yılından beri köy okulları öğrenci sayısı bahanesiyle sistemli olarak kapatılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni çıkardığı kararla köy okullarında sayı kuralı kaldırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı bu yanlışı yapmamış olsaydı burada bugün öğretmen ve öğrenci olacaktı. Bu görüntülere şahit olmayacaktık. “diye konuştu.

ATATÜRK FOTOĞRAFLARI VE TÜRK BAYRAKLARI ZARAR GÖRDÜ

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi Feradanlı Mahallesi’nde kapanan okul yağmalandı. Hurda ve işe yarar eşyaları kimliği belirsiz kişilerce alınan okuldaki Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafları ve Türk bayrakları zarar gördü. Kapatıldıktan sonra Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okuldaki Atatürk fotoğrafları ve Türk bayraklarını okulda bıraktığı öğrenildi.

“ÖĞRENCİ SAYISI BAHANESİYLE KÖY OKULLARI KAPATILDI”

Köy okullarının atıl hale getirildiğini söyleyen Özer; “Bir öğretmen olarak burayı bu halde görmek bizleri çok üzdü. Eğitimci olarak bizler köy okullarının kapatılmasına karşı olduğumuzu yıllardır dillendiriyoruz. 2012 yılından beri köy okulları sistemli olarak kapatılıyor. Köylerden öğretmenler uzaklaştırılıyor. Bunun tabi belli başlı sebepleri var. Ama sonuçlar hep aynı yere çıkıyor. Devletin, köylünün emeği ile yapılan binalar atıl bir hale geliyor. İçinde yangınlar çıkıyor. Camları kırılıyor, yağmalanıyor. Buradaki 76 öğrenci yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki İnecik Köyü’ne taşımalı sistemle gidiyor. Bu binanın kapasitesi yeterliyken burada çalışan öğretmenler varken bu okulların sayı bahane edilerek kapatılması kabul edilemez. “ifadelerini kulandı.

MEB’in yanlış uygulamadan sonunda vazgeçtiğini belirten Özer; “Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni çıkardığı kararla köy okullarında sayı kuralı kaldırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı bu yanlışı yapmamış olsaydı burada bugün öğretmen ve öğrenci olacaktı. Bu görüntülere şahit olmayacaktık. Yanlış kararların bedelini hem çocuklarımız, hem halkımız ödüyor. Burada okulumuza bu saygısızlığı yapanları ve bu saygısızlığa göz yumanlardan hesap sorulması gerektiğini düşünüyoruz. “diye konuştu. Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer’e ADD Tekirdağ temsilciliği de eşlik etti. Habertrak/Serhat Yeşilipek