DOLAR 32,4329 % 0.19
EURO 35,1462 % 0.25
GRAM ALTIN 2.402,31 % 0,23
ÇEYREK A. 3.927,77 % 0,23
BITCOIN 59.496,37 2.892
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Köylü isyan etti başkan köye bile gelmedi

Son Güncelleme :

19 Ekim 2020 - 15:21

Marmaraereğlisi ilçesi Çeşmeli Mahallesi’nde, 88 dönümlük arazinin belediye tarafından köy muhtarı ve köylüden habersiz şekilde bir şahsa kiraya verilmesi üzerine, araziyi kiralayanların bölgede iş makinaları ile yürüttüğü çalışmalar köylüler tarafından durduruldu.

KÖYLÜNÜN HABERİ BİLE OLMADAN 3 YILLIĞINA KİRAYA VERİLDİ

Daha önce mera olarak hayvan otlatılması için köylüler tarafından kendi arazilerinden köy tüzel kişiliğine verilen tarla vasfındaki 88 dönümlük arazi, Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından köylünün haberi olmadan 3 yıllığına kiraya verildi. Araziyi kiralayanlar da bölgeye gelerek iş makinaları ile çalışmalara başladı. Çalışmalardan ve arazinin kiralandığından habersiz olan köylüler toplu halde çalışmaları durdurdu. Araziyi kiralayanlar ile köylü arasında tartışma çıkarken, bölgeye Jandarma ekipleri de geldi.

HİKMET ATA KÖYE BİLE GELMEDİ

Çeşmeli Mahalle Muhtarı Ayhan Kumluca, 88 dönümlük arazinin kiralama işinden Marmaraereğlisi Belediyesi’nin köylüyü bilgilendirmediğini söyledi. Muhtar Kumluca, Köylünün arazideki çalışmaları durdurmak için mücadele ettiği sırada İlçe Belediye Başkanı Hikmet Ata’yı aramasına rağmen başkanın köye bile gelmediğini dile getirdi.

“HABERİMİZ OLMADAN BUGÜN İŞ MAKİNALARI GELDİ”

Arazinin kiralandığından haberleri olmadığı ve bu arazinin köylünün kendi arazisinden köy tüzel kişiliğine mera olarak kullanılması için verildiğini dile getiren Çeşmeli Mahalle Muhtarı Ayhan Kumluca; “88 dönümlük bu arazi, dedelerimizin kendi malından feragat edip köy tüzel kişiliğine bağışladığı yerler. Dedelerimiz mera maksadıyla hayvanları otlatmak için bağışlamışlar. Şimdi belediye, burasını bizim herhangi bir haberimiz dahi olmadan birisine 3 yıllığına kiraya vermiş. Belediyeye bugün iş makineleri gelince sorduk. ‘Anonsunu yaptık’ dediler, ama ben muhtar olmama rağmen ne benim, ne de köylünün hiç haberi olmadı. Bize göre usulsüz bir şekilde kiraya verilmiş. Bize en azından haber verilmeliydi. Tarım amaçlı olarak Muhammet Çelik diye bir kişiye kiralandığını öğrendik. Bizim haberimiz olmadan bugün iş makinaları geldi. Biz sorduğumuzda bu kişilere ‘ben sana bilgi vermek zorunda değilim’ dediler. Burası 1955 senesinde dedelerimiz tarafından kendi malından feragat edilmiş. Hayvanlarımız otlasın diye bırakılmış. O zamandan beri burası hayvan otlatmak için mera olarak kullanılmış. Köy tüzel kişiliğinden büyükşehir olunca ilçe belediyesine geçmiş. Tarla vasfında. Kiralayan kişi burada kazıya başladı. Biz köylüler müdahale edip durdurduk. Ama bize Pazartesi günü gelip tekrar başlayacaklarını söylediler.” dedi.

“RESMİ ŞİKÂYETLERİMİZİ İLETECEĞİZ”

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’ya haber vermelerine rağmen köye gelmediğini söyleyen Çeşmeli Mahalle Muhtarı Ayhan Kumluca; “Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’yı çağırdık gelmedi. İhaleyle verdiklerini söyledi. Köye de gelmedi. Biz resmi kanallardan şikayet dilekçelerimiz vereceğiz. “diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek