DOLAR 32,3688 % -0.36
EURO 34,7058 % -0.31
GRAM ALTIN 2.400,14 % -0,93
ÇEYREK A. 3.924,23 % -0,93
BITCOIN 57.833,77 1.384
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°

Kültür Mirası Atölyesi öğrencileri sertifikalarını aldı

Son Güncelleme :

28 Eylül 2018 - 12:56

Trakya Üniversitesi (TÜ) ve Edirne Valiliği işbirliğiyle Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından organize edilen, 23 farklı üniversiteden 40 öğrencinin katıldığı “Kültür Mirası Atölyesi”nde, “Bir Osmanlı Kenti Edirne’nin Suları ve Su Yapıları” konulu çalışmayı tamamlayan öğrenciler sertifika aldı.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törende, farklı kentlerden gelen öğrencilere atölye ile Edirne bilgisi ve sevgisinin aşılandığını söyledi.

Öğrencilerin ortak bir amaç için başarıyla çalıştığını anlatan Tabakoğlu, “Burada edindiğiniz bilgi ve tecrübeler, gelecekte size rehberlik edecektir. İlerleyen günlerde, Edirne ve Edirne’nin kültür varlıklarıyla ilgili çalışmalarınız olabilir. Ayrıca, sizleri bu büyük ailenin birer ferdi olarak da görmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim. Yoğun ve hummalı bir çalışmanın ardından, eğitimlerin verimli ve keyifli geçtiğini duymak güzel. Gece ve gündüz sürekli sizlerle beraber olan, bilgi ve tecrübelerini sizinle paylaşan ve çalışmanın gerçekleşmesinde değerli emekleri olan Mimarlık Fakültemiz akademisyenlerine de teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Öğrencilerle sohbet eden Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, sorduğu “Aranızda kaç kişi Edirneli?” sorusuna karşılık, bu atölyeden sonra tüm öğrencilerin el kaldırması gerektiğini belirterek, “Şimdi, hepiniz Edirneli oldunuz.” diye konuştu.

TÜ Rektör Yardımcısı ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümin Şahin ve TÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sennur Akansel de bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından öğrencilere sertifikaları verildi.

EDİRNE (AA)