DOLAR 32,4694 % 0.14
EURO 34,6755 % -0.03
GRAM ALTIN 2.383,73 % 0,15
ÇEYREK A. 3.897,39 % 0,15
BITCOIN 60.394,01 -5.837
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

KUMBAĞ’A ALTIN DOKUNUŞ

Son Güncelleme :

12 Nisan 2021 - 12:01

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Kumbağ Mahallesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çok amaçlı spor sahası açılışında yaptığı konuşmada, Kumbağ mahallesinin gelişiminde önemli katkıları olacak birbirinden değerli projelerini açıkladı.

Kumbağ ve Barbaros Mahalleleri arasında Denizcilik Meslek Yüksek Okulu’nun açılmasıyla ilgili olarak onay aldıklarını ve ilk adımın atıldığını söyleyen Yüksel, “Şehrin gerçekten nefes aldığı, turizm anlamında ‘Böyle bir yer var mıymış?’ diyecekleri projelerimiz olacak. Paşa Adası’ndan sonra Paşa Kalesi de Kumbağ’da olacak.” diyerek Kumbağ’ın turizmde hak ettiği değere kavuşacağını belirtti.

     

“ÇOCUKLARIMIZIN SPORTİF İMKANLARININ ARTTIRILMASINI HEDEFLEDİK”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Süleymanpaşa’da yaşayan her bir çocuğun en az bir spor branşıyla uğraşması ve o branşta başarılı olması için tüm sportif faaliyetlerin seferber edilmesi için yola çıktıklarına dikkat çekerek, “Haziran’ın 15’ine kadar her pazartesi ve cuma açılışlarımız devam edecek. Emek vermeye devam ediyoruz. Kumbağ’da iki tesisimiz var. Diğeri bundan daha büyük ve daha kapsamlı. Ama bugün Kumbağ ve Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki çok amaçlı spor sahamızı açıyoruz. Bakıyoruz çocuklarımız çok fazla dışarıda uyuşturucu anlamında dertli. Bir yandan bakıyoruz çocuklarımız sosyal medyada fazla sıkılıp vakit harcıyorlar. Bir bakıyoruz çocuklarımız asosyal oldu. Peki ne yapacağız bununla ilgili? Bununla ilgili bir şeyler üretmek zorundaydık. Biz her çocuğumuzun en az bir spor branşıyla uğraşmasını ve mümkünse bu branşta başarılı olacağı imkanların yaratılması gerektiğini düşündük. Ve bu konuyla da ilgili başta Meclis Başkanımız Mustafa Şentop olmak üzere, vekillerimizle, il başkanlarımızla oturduk konuştuk. 2021 yılı ile ilgili biz bu yılı spor yılı ilan ettik. Özellikle gençler ve çocuklar için spor yılı olsun, ‘onlar için ne kadar sportif yatırım varsa yapalım’ dedik. Bu doğrultuda da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle Spor Bakanımıza da çok teşekkür ediyorum sahalarının yapılması ile ilgili bize çok destek oldular.” ifadelerini kullandı.

“YÜRÜYÜŞ ALANLARI, BİSİKLET YOLLARI VE ÇOK DAHA FAZLASI”

Başkan Yüksel, yalnızca spor tesisleri değil her yaştan vatandaşın kullanabileceği alanlar oluşturduklarını söyleyerek, “Biz sahaların haricinde etrafındaki sosyal tesislerini de yapmaya başladık. Yani işi biraz daha büyüttük. Sadece onunla mı kalıyoruz? Hayır. Okula girdiğiniz zaman görüyorsunuz. Her yer pırıl pırıl ve tertemiz. Biz okullarımıza bu sahaları yaparken, okulumuzun ihtiyaçlarını da karşılayalım, içeri girdiğimizde bir nevi temizleyip çıkalım istiyoruz. Çünkü okullarımızın da çok ciddi manada ihtiyaçları var. Önümüzdeki aylarda göreceksiniz ki: bu sahalarımız en küçükleriydi. Açılışlarımız ve spor tesislerimiz yavaş yavaş büyümeye başlayacak. Çok muazzam spor tesisleri açılışlarımız olacak. Atatürk Mahallesi’nde, Bahçelievler Mahallesi’nde, Namık Kemal Mahallesi’nde olmak üzere. Sadece spor tesisleri mi? Değil tabiki de. Kafeteryalar, oturma alanları, salonlar, gençler için yürüyüş alanları, bisiklet yolları geliyor.” açıklamasında bulundu.

“DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEK OKULU AÇILIYOR”

Yüksel, turistik mahallelerimizin başında gelen Kumbağ ve Barbaros için önemli bir adım daha attıklarını ifade ederek, “Kumbağ ve Barboros’ta özellikle kampanya dönemimizde, milletvekillerimizle il başkanımızla bu konuda çok fazla istişare yapmıştık: ‘Bizim denizimiz var ve denizimizi doğru değerlendirmeliyiz’ diye. Hem turistik anlamda hem de bilimsel anlamda. Bu hafta Şenol Başkan ile yazışmaları bitirdik. İlk defa burada söylüyorum: Yer konusunda sıkıntımız vardı. Denizcilik Meslek Yüksek Okulu ile ilgili startını geçen hafta verdik. Bu çok önemli bir konu. Kumbağ ve Barbaros arasında çok güzel bir üniversitemiz olacak. Çocuklarımızı denizcilik noktasında çok daha iyi şartlarda yetiştireceğimiz alanlarımız olacak. Bu konuda da Süleymanpaşa Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi işbirliğinde çalışılan bir konu. Üniversitemizin de onayını aldık.” şeklinde konuştu.

“PAŞA ADASI VE PAŞA KALESİ KUMBAĞ’DA OLACAK”

Önümüzdeki günlerde projelerini açıklayacağı paşa ada ve paşa kalenin Kumbağ’da yapılacağını belirten Yüksel, “Bir diğer önemli konu ise; biz Kumbağ’da yolun köprü ile bu tarafında  yani köprüden sonra yolun sağlı sollu alt yapısını tamamladık. Ara sokaklar haricinde, doğalgaz kazı çalışmaları incik boncuk haricinde herhangi bir sıkıntımız kalmadı. Köprüden sonraki bir kısım adada da biraz sıkıntımız var. Orada da TESKİ’yi bekliyoruz. Onlar da burasını bitirirse, bu sene Kumbağ’da başka bir sıkıntımız kalmayacak. Özellikle hafta sonu nüfusu 150.000’e kadar çıkan bir bölgedeyiz. Buranın da artık gelişip kalkındığını göreceğiz. Bu yaz limanımızı da toplayacağız. Ayrıca burada da ilk defa açıklayayım: Süleymanpaşa’nın Paşa Kalesi de Kumbağ’da olacak. Önümüzdeki günlerde projelerini de paylaşacağım. Şehrin gerçekten nefes aldığı, turizm anlamında ‘Böyle bir yer var mıymış?’ diyeceği bir projemiz olacak. Paşa Adası’ndan sonra Paşa Kalesi de Kumbağ’da olacak. ”diye konuştu.

“ŞEHRİN NE KADAR DEĞİŞTİRDİĞİ NET BİR ŞEKİLDE GÖRÜLECEK”

Pandemi döneminde artan işsizlik sorununa karşı kent genelinde projeler üretme hedefinde olduklarını da vurgulayan Başkan Yüksel, sözlerini şöyle noktaladı: “Turistik anlamda ve SELEB ile birlikte bu şehrin 2023 ve 2024 yıllarına kadar nereden nereye geldiğinin net bir şekilde görüleceği bir tablo olacak. Özellikle pandemi ile birlikte bizim biraz işsizlik noktasında, had safhaya çıkan mahallelerimiz oldu. İl başkanımız ile de görüştük. Toplum yararına çalışma projeleriyle ilgili. Bu konuda biraz daha destek alabilirsek, en azından pandemi süreci ile ilgili bu 9-10 aylık süreci, biraz daha rahatlatabiliriz diye düşünüyorum. Bu konuda da desteğe ihtiyacımız var.”

Ardından mahalle sakinleri adına Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e Ahmet Yörük ve Kumbağ Spor Kulübü adına Uğur Işık teşekkür plaketi takdim etti.

Çok amaçlı spor sahası açılışına; AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet Üzgün, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan Koçer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Üretürk, veliler, öğrenciler ve mahalle sakinleri de katıldı.

Habertrak/Özlem İnan