DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.350,00 1.103
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

LGS’DEKİ SORU İŞARETLERİ BİTMİYOR

Son Güncelleme :

18 Haziran 2020 - 10:21

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Liselere Geçiş Sınavı (LGS), ile ilgili olarak COVİD-19 gölgesinde büyük bir sınav vereceğini kaydeden Eğitim- İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren, “MEB defalarca duyuru yapmış olsa da önlemler tamam dese de videolar paylaşsa da kafalardaki soru işaretleri bitmiş değil.” Dedi.

LGS sınavı için MEB’in defalarca duyuru yapmış olmasına, “önlemler tamam” demesine ve videolar paylaşmasına rağmen, kafalardaki soru işaretlerinin bitmediğine dikkat çeken Eren, “Sosyal mesafe kaygısı, maske kaygısı, maskenin yaratacağı sorunlar ya da maske takan ile maske takmayanlar arasındaki farklılıklar sınav açısından öğrenciler nezdinde yaratacağı eşitsizlikler konusunda en küçük çaba söz konusu değil. Açıklama yapan da yok.” Değerlendirmesinde bulundu.

“KAFALARDAKİ SORU İŞARETLERİ BİTMİŞ DEĞİL”

“Bu sınav hem öğretmenler, hem öğrenciler hem de veliler açısından hayati önem taşımaktadır. Bunların yansıması olarak da tüm ülkemiz açısından önemlidir.” İfadelerini kaydeden Eren, “Hafta sonu iki oturumda yapılacak LGS sınavı için MEB defalarca duyuru yapmış olsa da önlemler tamam dese de videolar paylaşsa da kafalardaki soru işaretleri bitmiş değil. Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamalarda öğrencilerin sınava maske ile gireceklerini, sosyal mesafe bulunması halinde sınıfta maskeyi çıkarabileceklerini söylemişti.” Şeklinde konuştu.

“EŞİTSİZLİKLER KONUSUNDA EN KÜÇÜK ÇABA SÖZ KONUSU DEĞİL”

Kimi sınıflarda 20 kimi sınıflarda 10 öğrencinin bulunacağını ve bu durumun eşitsizlik yaratabileceğine işaret eden Eren, “Görünen o ki sınıfa girilince sosyal mesafeye bakılmaksızın çocuklar maskelerini çıkarabilecekler. Sosyal mesafe kaygısı, maske kaygısı, maskenin yaratacağı sorunlar ya da maske takan ile maske takmayanlar arasındaki farklılıklar sınav açısından öğrenciler nezdinde yaratacağı eşitsizlikler konusunda en küçük çaba söz konusu değil. Açıklama yapan da yok. İllerden aldığımız bilgilere göre bazı illerde sınav sırasında sınıf mevcutlarının 20 kişiye göre ayarlandığı, derslik sayısı fazla/öğrenci sayısı az olan illerde ise 10’a kadar düştüğü anlaşılmaktadır. 20 sıralı sınıflarımızda hiç boşluk bırakmadan 20 öğrencili salonlar tasarlamak COVİD-19 açısından izah edilebilecek gibi değil. Kaldı ki bazı okullarda 10 kişilik sınıflar bazılarında 20 kişilik sınıflar oluşturmak öğrenci açısından kaygı verici olup eşitliğe aykırıdır. Bugüne dek MEB tarafından tüm sınıflarda sosyal mesafenin korunacağı, sınav düzeninde boşluklar oluşturulacağı açıklanmış değil. Anlaşılan öğrenci bu durumu sınava girince yaşayacak.” Diye konuştu.

“MEB’İN BİR AN ÖNCE BİR YOL HARİTASI BELİRLEMESİ GEREKMEKTEDİR”

Eğitim-İş olarak MEB’E uyarıda bulunduklarını kaydeden Eren, şunları kaydetti: “1 milyon öğretmenin sınavlardaki görevleri ve mesleki çalışma dönemi, 1,7 milyon LGS sınavına girecek öğrenci, Sorumluluk sınavlarına girecek yüz binlerce öğrenci için, okullarda görevli yönetici ve diğer personel için, hayati öneme sahip konularla ilgili; MEB’in bir an önce bir yol haritası belirlemesi gerekmektedir. Mesleki çalışmalar, LGS ve sorumluluk sınavları ile ilgili soru işaretleri giderilmelidir. Bu gidişat iyi değildir. Tedbir alınmaması halinde Covid-19 toplumsal bağışıklık yöntemi öğrenci, öğretmen, diğer eğitim çalışanları ve tüm bunların aileleri üzerinden uygulanması gibi kötü bir durumla karşı karşıya kalabiliriz.” Habertrak/Özlem İnan