DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.350,00 1.103
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Liseli öğrenciler bu etkinlikte buluştu

Son Güncelleme :

30 Mart 2019 - 15:56

Tekirdağ’da 55. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Süleymanpaşa Tuğlacılar Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi’ne ziyaret ederek, öğrencilere kütüphanede belgesel gösterimi yapıldı.

Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hamide Çakır’ın öncülüğünde gerçekleşen ‘Eşekli Kütüphaneci’ konulu belgesel etkinliği okul öğrencileri tarafından yoğun ilgi ile izlendi.

‘Eşekli Kütüphaneci’ konulu belgesel gösterim etkinliğiyle Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hamide Çakır öğrencilere öneride bulunarak, Kütüphane ortamında vakit geçirmelerini, kütüphanede ücretsiz olarak kitap okumanın sınavlarda da başarılı olabileceklerine ve telefondan kitap okumak yerine kitabın sayfalarının çevirerek okunmasının daha zevkli olduğuna değindi.

Tuğlacılar Anadolu Lisesi öğrencisi Sedanur Sevil “Kitap okumak çok önemli bir şey. Bizim ülkemizde Eşekli Kütüphaneci gibi saygı değer kişiler var. Bizler kitap okuyarak, ülkemizi daha çok kalkındırmamız gerekiyor. Çünkü okumayan insan hiçbir zaman bir şeyleri başaramaz. Atatürk’ün de dediği gibi 19 Mayıs’ta biz gençliğimizi bütün ülke olarak, zaferimizi elimize aldığımızda ilk olarak Atatürk mermi sandıklarından bir tanesini boşaltıyor ve kitaplarını koyuyor içine diyor ki; ona karşılık veren askere asıl savaşımız şimdi başlıyor. Bizim de asıl savaşımız şimdi başlıyor. Biz okumadan hiçbir şey yapamayız. Savaşımızı kitaplarla yapmak zorundayız” diye konuştu.

Tuğlacılar Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olan Gökçen Özgül ise öğrencisinin kitap okuyarak paylaşımda bulunduğunu ifade ederek, “Şimdi burada Seda’nın da bir misyonu var. Çünkü okumayla ve okuyarak da bir şeyler üretmeye çok meraklı. Okuyor ve düşündüklerini arkadaşlarıyla paylaşıp, onların üzerinde bir kamuoyu da oluşturabiliyor. Bu zaten onun örneği. Fikirlerini özgürce ifade edebiliyor. Bunların hepsi okuma birikiminin göstergesi” şeklinde konuştu.

Lise öğrencisi olan Sedanur Sevil, kütüphane üyeliğine kayıt oldu. Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi Müdür Hamide Çakır da öğrenciye kitap hediye etti.

Kütüphaneler Haftası nedeniyle Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hamide Çakır, Tekirdağ Tuğlacılar Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrenciler ve kütüphane personeli eşliğinde, Namık Kemal İl Halk Kütüphanesinde yapılan “Eşekli Kütüphaneci” konulu belgesel gösterimi etkinliğine katıldı.

Habertrak/Zekiye Türkkan