DOLAR 32,3723 % -0.35
EURO 34,6863 % -0.37
GRAM ALTIN 2.386,41 % -1,50
ÇEYREK A. 3.901,78 % -1,50
BITCOIN 58.585,51 1.787
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Marmara Bölge Sorumlusu seçildi

Son Güncelleme :

20 Kasım 2020 - 13:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla video konferans olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği merkezinde gerçekleştirilen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı, Marmara Bölge Sorumlusu seçildi.

Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı, Marmara Bölgesi’ndeki illerin oda ve borsaları tarafından belirlenen ortak sorun önerisi, bu sorunlara ilişkin özüm önerileri ve beklentilerine ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir sunum yaptı.

Sarı, yaptığı sunumda “Belki tekrar olacak ama tüm dünyayı saran korona virüsü krizinde bir kez daha gördük ki zatıâlinizin önderliğinde, ülkemizin ekonomisinden güvenliğine, istihdamdan ticaret ve sanayiye vatandaşlarımızın sağlığına, maddi ve manevi refahı için yapılan çalışmalar ile bu süreci inşallah atlatacağız. Yalnız salgın devam ettiği için iş yerlerini kapatarak ve zor durumda olan işletmeler KGF borçlarının ertelenmesini, kira, SGK ve Kredi desteğini devamını talep etmekteler. 40 yıldır tarımın içerisinden biri olarak Cumhuriyet tarihimizde tarıma en yüksek destek sizin döneminizde verilmiştir. Teşekkürlerimizi sunarız. Yalnız özellikle devalüasyon etkisiyle girdi maliyetlerindeki yükselme tüm gıda maddelerine yansımıştır. Et ve süt fiyatlarının acilen iyileştirilmesi lazımdır.” İfadelerini kaydetti.

Ayrıca Marmara Bölgesi’nde yer alan iller ile ilgili de tek tek sorun ve çözüm önerilerinde bulunan Sarı, Trakya Bölgesi’nde yer alan ve içinde Tekirdağ’ın da yer aldığı iller için ise şu önerilerde bulundu:

TEKİRDAĞ: Bölgedeki limanlar ile demiryolu hatları arasında bağlantıların kurulmalı.

1- Ergene, Meriç ve Tunca nehirlerinin yüzey sularının kanalları yardımıyla bölge geneline dağıtılması GAP, KOP projelerinde olduğu gibi, bu bölgemiz tarım alanlarının sulu tarıma geçilmeli.

2- Akçakoca-Kocaali arasındaki yapımı devam eden Karadeniz Sahil yolunun tamamlanmalı.

KIRKLARELİ: Kırsal kalkınma alanında büyük bir potansiyel olan Kırklareli’nin IPARD kapsamına alınmalı

1- Bölgemizde Buğday-Ayçiçek ve yem bitkilerinde olduğu gibi şeker pancarının da destek kapsamına alınmalı.

EDİRNE: Çakmak Barajı ve Hamzadere sulama barajı tamamlanmalı.

Habertrak/Özlem İnan