DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.350,00 1.103
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

“MEB nitelikli olmayı başarabilmiş mi?”

Son Güncelleme :

13 Nisan 2018 - 15:00

Milli Eğitim Bakanlığı, 8’inci sınıf öğrencilerinin 2 Haziran’da isteğe bağlı gireceği merkezi sınavla öğrenci alacak okulları(nitelikli okulların tam listesi) ve kontenjanları açıkladı. 8’inci sınıf öğrencileri, 2 Haziran’da yapılacak isteğe bağlı merkezi sınav başvurularını, 11 Nisan’dan itibaren 18 Nisan’a kadar yapabilecek.

Açıklanan nitelikli okullar listesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “MEB öğrencilere tüm ilçelerde İmam Hatip Okullarını dayatıyor. Öğrencilere tercih şansı bırakılmıyor. Başarılarıyla öne çıkan birçok Anadolu Lisesi’ni düz okullara çevirdi. Anadolu Lisesi olmayan bazı illerde ise İmam Hatip’i dayatıyor.” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE LİSESİ, YILDIRIM ANADOLU LİSESİ, KEPİRTEPE HANGİ KRİTERE GÖRE HARCANIYOR”

Trakya’nın en iyi liseleri arasında gösterilen okulların, kılavuzda yer bulamadığını kaydeden Gaytancıoğlu, “Trakya’nın ilk Anadolu Lisesi olan Yıldırım Anadolu Lisesi ve Edirne Lisesi MEB’in kriterlerine göre mahalle lisesi yapılıyor. Yine 80 yıllık bir gelenek, 80 yıllık bir birikim, Trakya’nın aydınlanma meşalesi Kepirtepe; mücadelelerle dolu tarihinde bir darbe daha aldı. Kepirtepe; bazı okul türlerinin rakamlarla sabit olan başarısızlıklarına karşın parlatıldığı yeni sınav sisteminde önce ‘nitelikli’; tepki çekince ‘merkezi sınavla öğrenci alan okullar’ diye sınıflandırılan liseler arasında yer bulamadı.” değerlendirmesinde bulundu.

“DÜŞÜNEN SORGULAYAN BİR NESİL İSTEMİYORLAR”

AKP hükümetinin en başından beri eğitim sistemini hedef aldığını dile getiren CHP’li Gaytancıoğlu, “Eğitim sistemi ile ne kadar oynarlarsa,  kendi gelecekleri adına bunu bir yatırım olarak görmelerini düşünmek de kaçınılmaz oluyor. Çünkü düşünen, sorgulayan bir nesil ile karşı karşıya kalmak istemiyorlar. Cumhuriyet ile kavgalı olan bu zihniyet aynı zamanda İmam-Hatipleşme yolunu da güçlendirmek için her yolu deniyor.” dedi. Habertrak/Özlem İnan