DOLAR 32,3665 % -0.37
EURO 34,7560 % -0.2
GRAM ALTIN 2.395,65 % -1,12
ÇEYREK A. 3.916,89 % -1,12
BITCOIN 59.041,11 3.543
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Mehmet Âkif Ersoy sevgisini satırlara döktü

Son Güncelleme :

12 Temmuz 2021 - 11:28

Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’nde, Cumhuriyet İlkokulu 3/B sınıfı öğrencisi 8 yaşındaki Sena Arı, “Mehmet Âkif Ersoy’a Mektup” temalı mektup yazma dalında düzenlenen yarışmada Türkiye genelinde dereceye girerek ilk 5’e girdi.

İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nün millî, manevi ve tarihi önemini kavratmak; vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmelerini sağlamak; millî birlik ve varlığımız ile uluslararası barış ve dostluk düşüncelerini kuvvetlendirmek amacıyla “İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nün 100. Yıl Dönümü” kapsamında ülke genelinde Bakanlığa bağlı resmî ilkokullarda öğrenim gören öğrenciler arasında düzenlenen “Mektup, Resim, Kısa Film, Grafiti, Kara Kalem, Kompozisyon ve İstiklâl Marşı’nı Güzel Okuma” yarışmalarının, “Mehmet Âkif Ersoy’a Mektup” temalı mektup yazma dalında Babaeski Cumhuriyet İlkokulundan 3/B sınıfı öğrencisi Sena Arı, 12 Mart 2021 tarihinde, “Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy” başlıklı Mektubu ile Türkiye de İlk 5’e girerek, Babaeski’nin,  gururu oldu.

Dereceye giren Minik Öğrenci Sena Arı için Babaeski Cumhuriyet İlkokulunda pandemi kuralları çerçevesinde bir tören düzenlendi.

Törende minik öğrenciyi tebrik ederek, ayrıca hediye veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat, şunları söyledi; “Öğrencimiz Sena Arı, bugün yediden yetmişe herkesin aynı inanç ve heyecanla okuduğu, ezberlediği, haykırdığı; her mısrasında tarih, vatan ve bayrak aşkı bulunan ve 100 yıl önce milli şairimiz“Akif’in” kaleme alarak kahraman ordumuza ithaf ettiği; Anadolu’nun dört bir yanında devam eden Millî Mücadele’nin ruhunu ve kararlılığını yansıtan, kaleme alındığı yıllarda milli mücadelemize coşku ve kararlılık kazandıran, istiklal ve istikbalimizin sembolü İstiklal Marşımızın 100. Yılı kapsamında düzenlenen mektup yarışmasında aldığı derece ile ilçemize tarifsiz bir gurur yaşatmıştır. İstiklal Marşı Yılı olarak ilan edilen ve teması “On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklal” olarak, belirlenen bu özel ve anlamlı yılda milletimizin bağımsızlık istek ve azmi ile vatan aşkını en güzel şekilde dile getirerek birlik beraberliğimize ilham olan İstiklal Marşı’mızı kaleme alan büyük şair ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy’a yazdığı duygu dolu mektup ile şükranlarını ifade eden kızımız Sena Arı, ölümsüz marşımızın dizelerinde hissettiğimiz millî ve manevi ruhu kaleme aldığı takdire değer mektubu ile en veciz ve anlamlı şekilde ortaya koymuştur. Öğrencimizin cesaret ve azmi, vatan aşkıyla çarpan bedenine sığmayacak dev yüreği ve takdir edilesi yeteneği ile kaleme aldığı duygu dolu mektup vatanseverliğinin ve aziz milletimizin ölümsüz değerlerine duyduğu sevgi ve bağlılığının da en yalın sembolü olmuştur. Bizler de Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a en derin milli ve manevi duygularla yazdığı duygu dolu mektup ile Türkiye de ilk 5’e giren sevgili öğrencimiz Sena Arı’yı, ailesi, öğretmenleri ve okul yönetimini yürekten tebrik ediyor; Anadolu’nun dört bir yanında devam eden Millî Mücadelemizin ruhunu ve kararlılığını yansıtarak dünya’ya meydan okuyan bir direnişin destanı olan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. yılını bir kez daha kutluyor; İstiklal Savaşımızın önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman şehit ve gazilerimiz ile bugün yediden yetmişe hepimizin aynı inanç ve heyecanla okuduğu, ezberlediği ve haykırdığı İstiklal Marşımızı 100 yıl önce kaleme alarak kahraman ordumuza ithaf eden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. ‘Allah bu millete bir kez daha İstiklal Marşı yazdırtmasın! Diyoruz…’”

Haber Merkezi