DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 64.329,00 0.992
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°

MESTAN ÖZCAN’A SUÇ DUYURUSU ŞOKU

Son Güncelleme :

25 Ocak 2021 - 9:58

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, birkaç öğrenciye karne dağıtarak görüntüleri sosyal medyada yayınladı. Özcan’ın öğrencilerin bilgilerini, okul müdüründen aldığı iddia edildi.

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden bazı öğrencilerin evlerine giderek karne dağıttı. Özcan karne dağıttığı videoyu kendi sosyal medya hesabından ve okulun BİP grubunda yayınladı. Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer, olayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Özer, AK Parti İl Başkanı Özcan’ın elindeki karnelere, öğrenci adres ve telefonlarına ulaşması imkânsız olduğunu ifade ederek; “Bir İmam Hatip Lisesi Müdürü tarafından bilgiler kendisine veriliyor. İl başkanı da bu videoyu çekip sosyal medya hesaplarında yayınlıyor. Aynı video okulun BİP grubunda da yayınlanıyor. Tepkiler büyüyünce apar topar bütün sosyal medya hesaplarından kaldırdı. Yarın il Milli Eğitim Müdürlüğüne şikâyet dilekçesi vereceğiz. Savcılığa suç duyurusunda da bulunacağız” dedi

“EĞİTİM SİYASİ EMEKLERİN BİR ARACI DEĞİLDİR”

Özer, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şu soruları yöneltti: “Veliler; ‘Gelin bize karne dağıtın.’ demiş midir? Karneleri paylaşılmasıyla ilgili veli muvafakat belgesi var mıdır? Üzerinde öğrencilerin kimlik bilgileri bulunan karne ve belgeler hangi yasal çerçeve ile bir partinin il başkanlığı ile paylaşılmıştır? Okul müdürü devlet memuru değil midir ki bir partinin reklam yapmasına hem yardım etmekte hem bu reklamı okul grubunda yaymaktadır? Bu okul müdürü siyaset yapmış olmuyor mu? Bütün bunlar görev suçu değil midir? Eğitim Ulusal bir meseledir. Okullarımız, öğrencilerimiz çirkin siyasi şovların malzemesi yapılmamalıdır. Eğitim siyasi emeklerin bir aracı değildir. Okullar miting alanları, siyasi parti ofisleri değildir.” diye konuştu.