DOLAR 32,3322 % -0.6
EURO 34,7184 % -0.43
GRAM ALTIN 2.414,39 % -0,34
ÇEYREK A. 3.947,52 % -0,34
BITCOIN 57.810,00 -4.167
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

Metruk binalara kira yardımı

Son Güncelleme :

13 Aralık 2019 - 17:16

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, şehir içindeki bazı mahallelerde bulunan metruk binaların yıkılması gerektiğini, bu binaların hem tehlike saçtığını hem de kötü bir görüntü bıraktığını söyledi.

Yüksel, “bu binaları yıkmak istiyoruz. Ancak içinde insanlar oturuyor. Şu an için tehlikeli boyutta. Örneğin Yavuz Mahallesi’nde tam göbekte camiye gelmeden solda 3 katlı bir bina var. İçinde insanlar oturuyor. Dokunsak yıkılacak. Yani kazasız belasız bir asfaltı atmak istiyoruz. Ancak asfaltı atsak belki de yıkılacak. Birkaç tane öyle bina var. Onların acilen yıkılması lazım. Orada 3-4 tane yıkılmasında sıkıntı olmayacak yerimiz var. Fakat içerde fakir fukara var. Onlara kira yardımı yapalım. Boşaltıp o alanları yıkalım, temizleyelim. Oraya da otopark alanı gibi alanlar açılmış olur. Bununla ilgili meclisten destek almak istiyorum.” Dedi.

Cüneyt Yüksel’in bu sözlerine CHP Grup Başkanvekili İlhan İmrak, tepki gösterdi ve “Siz şu an genel yetki alıyorsunuz. Deprem yönetmeliğine göre çürük çıkan binaların yıkılması lazım. O zaman vatandaş gelecek: ‘Binam çürük çıktı. Yıkın. Bana da kira yardımı yapın.’ diyecek. Bu kentsel dönüşümle olur.” Diyerek muhalefet etti.

Fakat bu konuda Cüneyt Yüksel’e CHP’nin red oylarına karşılık Ak Parti ve MHP oylarıyla tam yetki verilmesi konusunda karar verildi.

Habertrak/Ayşe Keşkek