DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.932,56 1.206
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Meydan yeni panosuna kavuştu

Son Güncelleme :

15 Mayıs 2019 - 12:23

Emekli İlköğretim Müfettişi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Tekirdağ İl Temsilcisi Sabri Işık, Hasan Ali Yücel Meydanı’na kazandırılan pano sayesinde Tekirdağlı vatandaşların artık Hasan Ali Yücel’i daha yakından tanıma imkânı bulacaklarını söyledi.

Hasan Ali Yücel Meydanı’na kazandırılan panonun nasıl Tekirdağ’a kazandırıldığı ile ilgili bilgiler veren Işık, “Tekirdağ Büyükşehir olduğu tarihten bu yana Tekirdağ Kent Konseyi, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Emekli Öğretmenler Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği paylaşımında biz altı yıldır Köy Enstitüleri’nin kuruluş yıldönümünü ve Hasan Ali Yücel’i anma etkinlikleri düzenliyoruz. 2017 yılında Köy Enstitüleri kurucusu Hasan Ali Yücel’in dedesi Ertuğrul Firkateynin Kaptanı Yarbay Ali Bey Dedecik Köyü doğumlu olduğu için 2017 yılındaki etkinliği orada yaptık. Orada da bir caddeye Hasan Ali Yücel’in adını verdik. Aynı şekilde Yarbay Ali Bey ve Hasan Ali Yücel’in özgeçmişlerini bu şekilde iki panoya köyün meydanına diktik. Köyün hemen çıkışında, 5 dönümlük bir alana da Hasan Ali Yücel ve Ailesi Anı Ormanı adını vererek. Aşağı yukarı 200 civarında ağaç diktik. Geçen seneki çalışmamız sırasında burasının düzenlemesi yapıldıktan sonra Hasan Ali Yücel adını verilmesi için belediye meclisine teklifte bulunduk. Belediye meclisi kararıyla da buraya Hasan Ali Yücel adı verildi. Tabelayı ancak şimdiye kadar hazırladılar. Bugün de Hasan Ali Yücel’in tabelası dikildi ve özgeçmişi tabelada yer verildi. Tekirdağ’ın yerlileri şimdiye kadar Hasan Ali Yücel’i yakından tanımıyorlardı. Buraya da Bedesten Meydanı adını vererek etkinlik düzenleyen kurumlar var. İnşallah artık Hasan Ali Yücel’i daha yakından tanıyacaklar.”

“AYNI PANO HÜRRİYET MAHALLESİ’NE DE KAZANDIRILACAK”

Hürriyet Mahallesi’nde bulunan emekli öğretmenler çay bahçesine de Hasan Ali Yücel’in ve İsmail Hakkı Tonguç’un isim ve özgeçmişlerinin yer aldığı panoların yerleştirileceğini ifade eden Işık, “Hürriyet Mahallesi’nde, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından emekli öğretmenlere tahsis edilen bir çay bahçesi var. Geçen yıl Köy Enstitüleri’nin kuruluş yıldönümünü ve Hasan Ali Yücel’i anma etkinlikleri kapsamında oraya Köy Enstitüleri kurucusu Hasan Ali Yücel ve ilköğretim genel Müdürü İsmail Hakkı Tonguç’un büstlerini diktik oraya. Büstlerinin önünde sadece Hasan Ali Yücel’in kendisine ait bir sözü var. Bu sene de Büyükşehir Belediyesi’ne bir öneri de bulunduk. Buraya diktiğimiz panonun aynısını Hürriyet Mahallesi’ne dikilecek.” İfadelerini kaydetti.

Habertrak/Özlem İnan