DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 64.074,99 0.55
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

MİLLİ EMLAK’TAN BÜYÜKŞEHİRE ENGEL

Son Güncelleme :

11 Haziran 2021 - 13:19

Sahil Dolgu Alanı 3. Etap Projesi kapsamında inşa edilen çocukların ve gençlerin bedensel ve zihinsel gelişiminde büyük rol oynayan kaykay modülleri ile ahşap oyun grubu ve kauçuk zemin döşemesinden oluşan park alanının açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, sahilde 4. Etap projesi hazır olan alanın 6 yıldır Milli Emlak’tan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne verilmediğini söyledi.

İçerisinde rampalar, platformlar ve setler bulunan Modüllerin yerleştirilmesinde güvenlik önemleri de göz önünde bulunduruldu. Kaykay Modülleri sayesinde gençler hem iyi vakit geçirip sosyalleşebilecek hem de bedensel gelişimlerine katkı sağlayacak aktivitelerde bulunabilecek.

Sahil Dolgu Alanı 3. Etap Projesi hayata geçirilirken vatandaşların daha sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olacak alanlar da unutulmadı.

Park alanı içerisinde bitkisel peyzaj düzenlemelerinin bulunduğu 2800 metrekare alanı kaplayan yeşil alan, park alanı çevresindeki prizma taş imalatı ve 280 metre uzunluğunda Bisiklet Yolu, park alanı çevresindeki şev taşı ile vatandaşların deniz manzarasına hâkim olması, oturup dinlenebilmeleri için 200 kişinin aynı anda yararlanabileceği ahşap malzemeden üretilmiş Seyir Ünitesi ve kaykay pisti bulunuyor.

“ALANIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE VERİLMESİ GEREKİYOR”

Açılışta konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Böyle güzel bir günde Süleymanpaşa’mıza yeni bir etkinlik oyun alanı kazandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Ben buraya bu parkı yaptığımda diğer on İlçeye de bunun benzerini yapmak zorundayım. Bir kısmını yaptık zaten. Süleymanpaşa sahil dört etap. Birincisi yürüyüş bandı ve bisiklet yolu. İkincisi festival alanı yanında faydalandıkları yeşillikler. Üçüncüsü burası. Dördüncüsü buradan itibaren alt tarafı kapsayan 60 dönümlük yer. Yerin yasal olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi gerekiyordu Bu aşağıdan çay bahçesine kadar olan 60 dönümlük alanı biz Milli Emlak’tan istedik. Yasal olarak almamız gerekiyordu. 6 senedir alamadık. Burada asla siyasi bir mesaj vermiyorum. Bu alanı Ulaştırma Bakanlığı’na verdiler. Daha sonra dava açtık. Mahkemeyi kazandık. Alan şimdi Milli Emlak Müdürlüğüne geri döndü. Yasal olarak 60 dönümlük yerin bize verilmesi lazım. Yeniden yazı yazdık tam bir sene geçti. Çevre Müdürlüğü Emlak bölümünde bekledi. Bir yazı daha yazdık 6 ay geçti. Bu alanı bize verselerdi, burası lokantalar, kafeteryalar ile donatılacak, herkesin çok güzel etkinlik yapacağı alan olacaktı. Maalesef bu konuda üzüntülerim var. Bize verilirse önümüzdeki süreçte burayı çok güzel bir hale getireceğiz. Süleymanpaşa’da halkımız bu sahili en iyi şekilde değerlendirmiş olacak sözümüz söz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra, Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve vatandaşlar katıldı.

Habertrak/Serhat Yeşilipek