DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.967,75 1.604
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Milli Yüzücü Başarısını Anlattı

Son Güncelleme :

18 Haziran 2020 - 11:21

İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında Habertrak Gazetesi’ni gören Milli Yüzücü Beyza Kordan, gazeteyi ziyaret ederek spor alnındaki başarılı çalışmalarını aktardı.

İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Denizini yüzerek geçen Milli Yüzücü Beyza Kordan, annesi Hülya Kordan ve kardeşi Birkan Kordan ile birlikte Habertrak Gazetesi’ni yakından takip ettiklerini söylediler.

Milli Yüzücü Beyza Kordan, başarı öyküsünü Habertrak ile paylaştı.

               

Yüzme sporuna gönül verdiğini söyleyen Beyza Kordon; “Mili yüzücü olarak 2015 Temmuz ayında Manş Denizini yüzerek geçen ilk Türk kadın takımı içerisinde yer aldım. İstanbul Boğazı’nda yapılan 2014 yılındaki yarışta kadınlar kategorisinde birinci oldum. Daha sonra beni orada fark eden bir antrenörümüz Manş Denizini geçmek için hazırlanan bir kadın yüzme takımı olduğunu söyledi. Bu kadın takımında engelli yüzücüden, çalışma hayatında olanımız, yüzmeye sonradan başlayanımız var. Manş Denizi’ni 9 saat 2 dakikada geçerek dünya rekoru kıran Erdal Acet’in kızı Halime Acet’in kızının da bu takımda olduğunu söylediler. Bu takımda yer almamı istediler. Ben de kabul ederek takıma katıldım. Daha sonra tekne ayarlandı, antrenmanlar yapıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi sponsorumuz oldu. Manş Denizini yüzerek geçen ilk Türk Nesrin Olgun da sponsorumuz oldu. Buradan İngiltere’ye gittik. Tabi İngiltere’de belli saatlerde yüzebiliyorsunuz. Bize öğlen 13:00’ı verdiler. 6 kişi İngiltere’den Fransa’ya yüzeceksiniz dediler. Bizimle beraber ilk olmaya çalışan bir takım daha vardı. 1 saat boyunca ben yüzdüm. Daha sonra suya ikinci arkadaşımız atladı. Böyle değişerek takım halinde 16 saat boyunca biz Manş Denizi’nde yüzdük. 16 saat 47 dakika sonra Fransa’ya ayak basan Halime Acet oldu. Böylelikle Manş Denizi’ni geçen ilk Türk takımı olduk.  Çok zordu benim için. 14, 15 derece sıcaklıkta yüzmek çok zorludur. Ama biz bir saat boyunca değişerek yüzdük ve ilk Türk takımı olduk. Böyle bir takımın içinde olmaktan çok gururluyum. “diye konuştu.

“ÇOCUKLARIM İLE GURUR DUYUYORUM”

Milli Yüzücünün annesi Hülya Kordon, çocukları ile gurur duyduğunu belirterek; “Hem oğlumla hem de kızımla gurur duyuyorum. Onların başarısı bana mutluluk veriyor. Oğlum da yüzme takımında. Yüzmede ülkemizi temsil ediyor. Boğaz yarışlarına katıldı. Oğluma ve kızıma sürekli destek vermeye çalışıyoruz. İkisi de birbirinden başarılı. Beyza Manş Denizi2ni geçeceğini ilk söylediğinde ikilemde kaldık. Denizde neyle karşılaşacağını bilemiyorduk. Ama bizi gururlandırdı. Manş Denizini geçerek büyük bir başarı elde etti. “dedi.

KÜRSÜYE ÇIKMAK BÜYÜK BİR ONUR

Milli Yüzücü Beyza Kordan, spor alanında kendini geliştirmek isteyen öğrenciler şu tavsiyelerde bulundu; “ Üniversite sınavına girip destek alamayanlar hiçbir zaman spordan vazgeçmemeli. Basketbol, voleybol, yüzmede ve tüm spor dallarında başarıyı hedeflemeliyiz. Hayatımızda hep engeller olur. Deniz kıyısında olan bir ülkede yüzme sporuna yönelmemiz gerektiğini düşünüyorum. Milli takıma seçilmek tarif edilemez bir duygu. Bunu bir kere yaşadıktan sonra devam ettirmek istiyorsunuz. Yüzmede zirveye çıktığımda birincilik kürsüsünde her şey aklınıza geliyor. Antrenmanlardan, zorluklara kadar. Ama hepsi kürsüde gurura dönüşüyor.”

OLİMPİK YÜZME HAVUZU BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Milli Yüzücü Beyza Kordan, “Tekirdağ Büyükşehir olarak İstanbul’a yakınlığı ile sporcu potansiyeline sahip bir il.  Tekirdağ Olimpik Yüzme havuzu gerçekten mükemmel bir tesis. Birçok il ve ilçede böyle tesise rastlamak mümkün değil. Buradan umarım çok sayıda milli sporcumuz çıkar. Salonun hijyeni ve tribünlerin modernliğine hayran kaldım. Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün ve personelinin olimpik yüzme havuzuna gösterdiği ilgi bizleri memnun etti. İnşallah önümüzdeki günlerde bu havuzda sporcularımla birlikte yüzeceğim. Spor alanındaki ilgilerinden dolayı Habertrak Gazetesi’ne de teşekkür ederim.” dedi. Habertrak/Serhat Yeşilipek