DOLAR 32,4144 % 0.08
EURO 34,7694 % -0.15
GRAM ALTIN 2.396,59 % -0,01
ÇEYREK A. 3.918,42 % -0,01
BITCOIN 58.912,01 1.897
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°

Miniklere uygulamalı eğitim

Son Güncelleme :

02 Mart 2019 - 12:42

Tekirdağ’da ilkokul öğrencilerine Deprem Haftası dolayısıyla deprem eğitimi verildi.

Minik öğrencilere simülasyon tırında deprem bilinci kazandırıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı tarafından Süleymanpaşa’da ki öğrencilere simülasyon tırında ‘deprem öncesi, anı ve sonrasında yapılması gerekenler’ eğitimi verildi.

Tekirdağ Süleymanpaşa Ertuğrul ilkokulunda eğitim gören 160 öğrenci Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından getirilen deprem simülasyon tırında bilgilendi.

Büyükşehir Belediyesi, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı bünyesinde başlatılan proje kapsamında oluşturulan deprem simülasyon tırı ile eğitimlerini öğrenci ve vatandaşların bilgilendirilmesiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Sevim Avcı Yener, Deprem öncesi, anı ve sonrasıyla ilgili vatandaşların ve çocukların deprem korkularını simülasyon tırında verilen eğitimlerle yenebileceklerine değinerek,  “Hepimizin bildiği üzere 1-7 Mart ülkemizde deprem haftası olarak kutlanmaktadır. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak depreme hazırlık amaçlı deprem eğitim tırımızı bu hafta içerisinde etkinlikler yapıyoruz. Tabi ki biz bu çalışmalara 2014 yılında başladık. Şuan kendi bünyemizdeki mevcut deprem simülasyon tırımızı Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı ilimizdeki tüm okullarımızı eskiden köy olup, bugün mahalleye dönüşen okullarımız dahil hepsinde ziyaret ederek, eğitimler yapıyoruz. Amacımız eğitilmeyen tek bir vatandaşımız kalmasın. Bu kapsamda da deprem öncesi, anı ve sonrasıyla ilgili vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın deprem korkularını yenmeleri o esnada nasıl hareket edip, neler yapması gerektiği ile ilgili bilgiler veriyoruz. Bu kapsamda da şuana kadar yaklaşık 120 bin vatandaşımıza ulaştık. Proje kapsamında da şehrimizde tüm vatandaşlarımızın tek bir vatandaşımız kalmayacak şekilde eğitimlerini sağlamak, bu çerçevede yürütülen projemizde etkinlikleri genişletilerek, devam ettik. Afetlere hazırlıklı olmak öncesi ve sonrası ile yapılması gerekenleri bilerek hareket etmek bizi tüm risklerden kurtaracaktır düşüncesiyle yola çıktık” dedi.

DEPREM ÖNCESİ, ANI VE SONRASINDA YAPILMASI GEREKENLER

Deprem bilgilendirmesi için oluşturulan simülasyon tırında verilen eğitimler 3 ana başlıktan oluştu Burada öğrencilere deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında neler yapılacağı anlatıldı.

Habertrak/Özlem İnan