DOLAR 32,5127 % 0.33
EURO 34,8382 % 0.62
GRAM ALTIN 2.424,08 % 1,84
ÇEYREK A. 3.963,37 % 1,84
BITCOIN 58.204,46 -3.565
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°

Naip’te Kiraz yetiştiriciliği canlanacak

Son Güncelleme :

09 Mayıs 2018 - 12:57

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesinin tarımsal kalkınma projelerinden biri olan Kiraz Bahçelerinin ikinci etabı da tamamlanarak fidan dikimleri gerçekleşti. Naip Mahallesi’nde bulunan iki kiraz bahçesi çiftçiler için örnek oluşturacak.

Tarımda çeşitliliği arttırmak, çiftçileri yeni ve kârlılık oranı yüksek tarım ürünleri ile tanıştırmak ve unutulmaya yüz tutmuş kiraz yetiştiriciliğini yeniden canlandırmak amacıyla başlatılan projede, hazırlıkların tamamlanmasının ardından Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü tarafından üretilen aşılı kiraz fidanları araziye dikildi.

FARKLI ÇEŞİTLERDE KİRAZ FİDANLARI DİKİLDİ

Naip Mahallesi’nde iki etap halinde gerçekleştirilen proje kapsamında, birinci etapta 115 adet 0900 Ziraat, 115 adet Regina, 10 adet Starks Gold çeşidi kiraz fidanları dikilirken, ikinci bahçeye ise 40 adet Early Burlat, 40 adet Regina, 40 adet Stargiant, 40 adet North Wonder, 35 adet 0900 Ziraat ve 5 adet Starks Gold cinsi kiraz fidanı dikimi gerçekleştirildi.

EŞKİNAT: “ALTERNATİF TARIM ÜRÜNLERİNE ÖNAYAK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “tarafından üç kez desteklenen Serada Çiçekçilik Projesi ile birlikte önemli bir tarımsal kalkınma modeli olan Kiraz Bahçesi projemizi de hayata geçirdik. Bölgemiz bereketli topraklara ve tarım için bulunmaz bir iklime sahip. Akla gelecek birçok tarım ürününün yetiştirilmesi mümkün. Ancak yıllar içinde bölgede tarım belli başlı ürünlerle kısıtlı kalmış. Bu da zamanla çiftçilerimizi tarımdan uzaklaştırarak farklı iş kollarına yöneltmiş. Biz belediye olarak modern yöntemlerle alternatif tarım ürünlerinin bölgemizde yetiştirilmesi için önayak olmaya çalışıyoruz,” diye konuştu.

“NAİP’TE ÖRNEK BİR UYGULAMAYI HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Eşkinat sözlerini şöyle sürdürdü: “Maalesef adına festival yaptığımız meyve, şehrimize dışarıdan geliyor. Kiraz için böylesine özel bir iklime sahip olma şansını değerlendiremiyoruz. Bu proje ile bölgemizde kirazcılığı yeniden canlandırmak, yerli kirazımızı geliştirmek ve gelecek nesillere taşımak niyetindeyiz. Naip’te örnek bir uygulamayı hayata geçiriyoruz. Kiraz yetiştirmek isteyen vatandaşlarımıza teknik anlamda ve eğitim desteği sağlayarak kirazcılığın yeniden yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Kiraz Bahçesi projemizi Tekirdağ Bağcılık Enstitüsü ile işbirliği içinde gerçekleştiriyoruz. Bize önemli katkıda bulundular, kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi. Habertrak/Aytaç Doğaner