DOLAR 32,3476 % -0.04
EURO 34,8446 % 0.13
GRAM ALTIN 2.380,11 % -0,70
ÇEYREK A. 3.891,48 % -0,70
BITCOIN 61.794,71 4.314
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Neden “evet” dediğini anlattı

Son Güncelleme :

10 Ocak 2020 - 17:52

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Meclisi, toplu iş yerlerinin (oto galerileri) yapılabilmesi için meclise gelen 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine Ak Parti, MHPli meclis üyelerinin yanı sıra CHPli Münür Karaevli’nin oylarıyla onay vermesi tepkilere neden olmasının ardından CHPli meclis üyesi Münür Karaevli neden “evet “oyu kullandığını Habertrak Gazetesi’ne yaptığı açıklamada anlattı.

“KİŞİSEL BİR BEKLENTİM YOK”

Münür Karaevli, “Daha önceki 1/25 çevre planlarında bu alan tarımsal alan olarak geçiyordu. Ticari, günü birlik ve lojistik alan olarak değerlendirildi. Fakat yıllardan beri dört dönemden beri burası 1/25000 planlarda görünmesine rağmen bir türlü yapılaşmaya açılamadı. Burası şehrin göbeğinde çok geniş bir arazi. Burada benim yıllardan beri belediyelerden istediğim özellikle bölgesel bir plan yapılması idi. Fakat ne yazık ki bu güne kadar bölgesel bir planlama yapılamadı. Yapılamadığı için de buradaki vatandaşlar Ankara’ya gidip mevzii imarı yapıp, bu yerle ilgili kamu yararı kararı alınmıştır. Kamu yararı alınmasının sebebi de, burada 55-60 tane galerici esnaf arkadaşımız vardı. Bunlara şehir içinde birçok sıkıntı yaşatıldığı için Adem Başkan zamanında şehir dışına çıkmıştır. Bundan sonra şehir dışına çıkarılınca buraya yıllardan beri bir çözüm bulunamamıştır. Burada 60 tane vatandaşımız hizmet vermek istiyor. Yer olarak da uygun. Daha evvel de belediye tarafından çıkarıldığı için vatandaşımızın önünün açılması maksadıyla, mevcut imar çalışmalarına ve özellikle kamu yararı olduğu için ‘evet’ oyunu kullandım. Bunun ne kendi arazimle, ne başkasıyla hiçbir alakası yoktur. Önemli olan vatandaşın önünü açmaktır. Kendi kişisel beklentim hiçbir zaman olmamıştır. Bundan sonra da olmaz. Yeter ki vatandaşımız mağdur olmasın.” İfadelerini kaydetti.

“20 YILLIK BİR KANAYAN YARAYDI”

Söz konusu alanın yıllardan beri çözüme ulaşmadığını da sözlerine ekleyen Karaevli, sözlerini şöyle noktaladı: “20 yıldan beri bu iş bir kanayan yara haline gelmişti. Maalesef çözüme ulaştırılmamıştı. Her belediye başkanına, belediye başkan yardımcısına ve meclis üyelerine her zaman sıkıntıları anlattım. Burada yapılaşma var. Burada binalar var mevcut binalar bir planlama yapılamadığı için kullanılamaz benim komşumun binası var. 30 yıldan beri bir planlama yapılamadığı ve karayolları da önünü kapattığı için yolla bağlantısı yok. Böyle sıkıntılar olduğu için bir an evvel burada faaliyetlerin olmasını istedim. Konu 60 vatandaşımızı ilgilendiren ve galericilerle ilgili bir konu olduğu için ve belediye başkanımızın da bu kişilerle görüştüğünü ve bu kişilere uygun şekillerde arsa vereceğinin teminatı alınıp yazılı bir kağıt aldığını belirttikten sonra ben de vatandaş mağdur olunca ‘evet’ oyunu kullandım.”

Habertrak/Özlem İnan