DOLAR 32,3656 % -0.57
EURO 34,6947 % -0.5
GRAM ALTIN 2.411,77 % -0,45
ÇEYREK A. 3.943,24 % -0,45
BITCOIN 58.360,01 -3.893
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

NKÜ her geçen gün büyüyor

Son Güncelleme :

14 Kasım 2017 - 13:07

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, uluslararası seviyede bilimsel değer üretebilen ve öğretmeye gönül vermiş akademik kadrosu, yoğunlaştırılmış ve mesleğe odaklanmış uygulamalı eğitimi, sektör temsilcileri ile birlikte tasarlanan güncel müfredatları ve son teknoloji ile donatılmış araştırma laboratuarları ile öğrencilerine en iyi şekilde eğitim vermeye devam ediyor.

HEDEF GENÇLERİ GELECEĞE EN İYİ BİÇİMDE HAZIRLAMAK

Bilimsel, kültürel ve sosyal gelişime olanak sağlayan öğrenci dostu yerleşke de, öğrencilere yurt ile bütünleşik modern kampüs mimarisi sunup servis ağı ile ulaşım rahatlığı sağlandığını belirten Rektör Prof Dr Osman Şimşek, ‘’merkezi konumları ile ayrıcalıklı imkanlar sunan NKÜ hızla büyümeye devam ediyor. Her yönden geleceğe umutla bakan ve bu yolda emin adımlarla yol alan Üniversitemiz, gençlerimizi geleceğe hazırlamak üzere kendine düşen misyonu yerine getirmek için son hızla çalışıyor’’dedi.

.Bu uğurda Üniversitenin vizyonunu, “sunduğu akademik ortam ve dinamik kadrosuyla eğitimde evrensel araştırma standartlarıyla dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer almak” olarak belirlediğine işaret eden Şimşek, çalışmalara daha fazlasını ekleme gayreti içinde olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin bu bağlamda birçok projeyi hayata geçirmekte olduğunu söyledi.

Üniversite bünyesinde şu an devam eden tesis yatırımları toplam bütçesini yaklaşık 54 milyon 845 bin TL olarak bildiren Şimşek NKÜ’yü bölgenin yıldızı yapmak için var güçleriyle çok iyi bir ekip çalışması gerçekleştirmekte olduklarını sözlerine ekledi.

Devam eden yatırımlar:

7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERECEK OLAN MODERN KÜTÜPHANE

Şimşek; ‘’Bölgenin en gelişmiş üniversitesi olma yolunda hızla ilerlerken dünyadaki gelişmeleri de izleyerek öğrencisinden araştırmacısına, modern şartlarda bilgi ve kaynağa erişebilmelerini sağlamak ve onlara daha iyi bir çalışma ortamı oluşturabilmek maksadıyla Değirmenaltı Yerleşkesi içerisindeki 11 bin 300 metrekare alan üzerine kurulan Merkez Kütüphane Binası’nın inşaat çalışmaları devam ediyor’’dedi.

Şimşek şunları aktardı. ‘’15 milyon 444 bin TL bütçeye sahip kütüphane kullanım şekli “Karma Kütüphane”  olacak. Projede açık tipte raflama sisteminden oluşan okuma salonu ve okuma terasları, engelli okuma salonu, süreli yayınlar okuma salonu, kitap satış ofisi, dinlenme alanları, kitap deposu, kitap onarım ve cilt merkezi, ödünç alma, katalog tarama, grup çalışma ve bireysel çalışma mekânları, fuaye, sınıflar, idari ve teknik ofisler, mutfak, sığınak ve otopark ile birlikte 281 kişilik bir konferans salonu yer alacak.’’

ARAŞTIRMA VE UYGULAMA ÇİFTLİĞİ

Ülke ve Bölge tarımı yanında Balkan coğrafyasına da hizmet edecek NKÜ Ziraat Fakültesi Eğitim Araştırma, Uygulama Çiftliği çalışmasının sürdüğünü söyleyen Şimşek, 3 bin 715 metrekare alana kurulu, 2 milyon 100 bin TL bütçeli çiftlikte öncelikli amacın Fakülte öğrencilerinin eğitim-öğretim yarıyıllarında uygulama ve yaz aylarında staj ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

Ayrıca bölge tarım ve hayvancılık faaliyetleri içerisinde daha etkin olmak adına, yöre halkına çiftçi eğitim ve beceri kursları için bir eğitim merkezi olma görevini de üstleneceğine vurgu yapan Şimşek, Hayvancılık Uygulama Laboratuvarlarının bulunduğu kısmın tek katlı olduğunu, Derslik kısmının ise 2 katlı olacağını söyledi. Ayrıca bu yapılara ek olarak da 1 adet bakıcı evi bulunduğuna dikkat çekti.

HAYVAN HASTANESİ

Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hayvan Hastanesinin 12 milyon 248 bin 060TL bütçe ile 6 bin 850 metrekare alana kurulmakta olduğunu anlatan Şimşek, inşaatın devam ettiğinin altını çizdi. Şimşek, Hastane tamamlandığında öğrencilerin hastanede hasta kabulünden başlayıp ön tanı, koruyucu veteriner hekimlik, medikal ve cerrahi tedavi yöntemleri, ameliyat sonrası bakım gibi Klinik Veteriner Hekimliği pratiğinde her aşamanın yaşanacağını söyledi.

Hastane Bloğunun tek katlı, Eğitim Bloğunun ise 3 katlı olacağını belirten Şimşek, Hastane içerisinde klinik muayene, operasyon salonları, hospitalizasyon yerleri, mikrobiyolojik ve serulojik laboratuarlar ile eğitim-öğretim için amfiler, kantin ve okuma salonları yer alacağını vurguladı.

MERKEZİ DERSLİK EFGH BLOKLARI

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Merkezi Derslikler Binasına ek olarak yapılması amaçlanan “EFGH” blokların yapımına başlanmış olup 15 bin metrekarelik alanda yer almasının planlandığını ifade eden Şimşek, 14 milyon 782 bin TL bütçe ile yapılan binanın 5 katlı olarak inşa edilmekte olduğunu söyledi. Ayrıca bina içinde Öğr Üyeleri odaları derslikler, konferans salonları, 2 adet amfi ve araştırma laboratuvarları bulunacak.

TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ CAMİİ

4 bin 840 metrekare alanda yapımına devam edilen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Camii’ nin kaba inşaatı maliyetinin yaklaşık 3 milyon TL olduğunu dile getiren Şimşek,

Camiin Üniversite personeli ve öğrencileri ile bölge halkına hizmet vereceğini ifade etti.

ALT YAPI VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ İŞİ

Merkez yerleşkenin alt yapısının yenilenerek öğrencilerin ve personelin ihtiyaçları doğrultusunda birçok çevre düzenlemesi yapıldığına işaret eden Şimşek, bu çalışmaların sözleşme bedelinin 2 milyon 275 bin TL olup % 80’ nin tamamlandığını söyledi.

NKÜ GİRİŞ KAPISI YOL VE PEYZAJ DÜZENLEME İŞİ

Yeşile, doğaya önem veren Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin yaptığı peyzaj işleri ile öğrencilerine doğa ile içiçe eğitim koşulunu sağladığına dikkat çeken Şimşek, Giriş Kapısı Yol ve Peyzaj Düzenleme İşinin 2 milyon 646 bin TL bütçe ile tamamlandığını ifade etti.

MARMARAEREĞLİSİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Öğrencilerin en iyi şekilde eğitim almalarını sağlayan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin İlçelerde bulunan Meslek Yüksekokullarını da yenilemekte olduğuna vurgu yapan Şimşek, Muratlı MYO, Çerkezköy MYO, Saray MYO, Çorlu Mühendislik Ek Binası tamamlanıp eğitim öğretim faaliyetlerine başlandığını belirtti.

Bu doğrultuda Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulunun da 2 milyon 350 bin TL bütçe ile 4 bin 195 metrekare alana yapıldığını belirten Şimşek, Yapımı devam eden 6 katlı bina içerisinde Öğretim Üyesi odaları, derslikler, araştırma laboratuvarları, kantin, yemekhane, idari odalar, konferans salonu ve depolar bulunduğunu kaydetti.

Habertrak/Serhat Yeşilipek