DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.000,08 6.125
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

NKÜ tohum klonluyor

Son Güncelleme :

15 Şubat 2020 - 14:12

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Naip Mahallesi’nde kurulan Namık Kemal Üniversitesi Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Birimi’ni ziyaret etti.

Geçtiğimiz yıl hizmete açılan Namık Kemal Üniversitesi Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Birimi, sebze, meyve, bitki, çiçek ve ağaç tohumlarını klonluyor.

Yüksel, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, Belediye Meclis Üyeleri Aytaş Eriz, Muhammet Polat, Muhammet Karaman, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Uzunlar ve Gökhan Saygı ve Fen İşleri Müdürü Kenan Taşkın ile birlikte, merkezde geliştirilen tohumlardan üretilen bitkilerin yetiştirildiği seraları gezerek, laboratuvarda yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

“BÖLGEMİZİN İHTİYAÇLARINA CEVAP VEREN BİR MERKEZ OLMA YOLUNDA SÜRATLE İLERLİYOR”

Yüksel, merkezin tohum klonlamasıyla yakın gelecekte bölge merkezi haline geleceğine vurgu yaparak, “Naip Mahallemizde geçtiğimiz yıl hizmete açılan Namık Kemal Üniversitesi Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Birimi sebze, meyve, bitki, çiçek ve ağaç tohumu klonlamasıyla yakın gelecekte bölgenin merkezi haline gelmeye aday. Süleymanpaşa’mızın menekşeleri ile ağaçlandırma projemizde ihtiyaç duyduğumuz fidanlar, adaçayı ve lavantaların yeşerdiği laboratuvar, bölgemizin ihtiyaçlarına cevap veren bir merkez olma yolunda süratle ilerliyor. Rektörümüz Prof. Dr. Mümin Şahin ve Ziraat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sezen Arat hocamız başta olmak üzere, projede emeği geçen tüm hocalarımızı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederiz.” İfadelerini kaydetti.

Habertrak/Özlem İnan