DOLAR 32,3876 % -0.3
EURO 34,7380 % -0.22
GRAM ALTIN 2.399,15 % -0,97
ÇEYREK A. 3.922,61 % -0,97
BITCOIN 59.379,84 4.098
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

O ilçe kimyasal depolarla dolacak…

Son Güncelleme :

15 Şubat 2020 - 12:23

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Marmaraereğlisi’ndeki kimyasal depolama tesisi kapasitesini arttıracak. Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği üyeleri Marmaraereğlisi ilçesi Sultanköy Mahallesi’ndeki Likit Kimya tesisleri kapasite artışı ÇED toplantısına katılarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine itirazda bulundular.

Marmaraereğlisi Belediye Düğün Salonu’nda Sultanköy ilçesinde faaliyet gösteren Likit Kimya firmasının kapasite artışı için ÇED toplantısı yapıldı.

Toplantıya katılan Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği üyeleri ve vatandaşlar tesisin kapasite artışının çevreye vereceği zararları dile getirerek Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerine endişelerini aktardılar.

Gereki itirazları da yatıklarını belirten Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Atilla Olgaç; Dernek üyelerimiz ve Marmaraereğlisi sakinleri ile birlikte Marmaraereğlisi ilçemiz Sultanköy Mahallesi’nde yapılmak istenen Likit Kimya Tesisleri kapasite artışı Halkın bilgilendirme toplantısına katıldık. Her zaman olduğu gibi bugün de Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerine bu konudaki endişelerimizi ve sorularımızı ilettik. Marmaraereğlisi ilçemizin daha fazla ilave bir kimyasal tesise ihtiyacı yok. Bu gibi tesislerde denetimler zaten yetersiz. Trakya bölgesinin jeolojik olarak 1. derece deprem riski altında olması da bölge için ayrı bir tehlike oluşturmaktadır. Yaşanabilecek olası bir Silivri depreminden Marmaraereğlisi ilçesinin en çok etkilenen yerleşim yerlerinden biri olacağı uzmanlarca açıkça belirtilmektedir. Tesisle ilgili daha önce Kamardere’den geçen dereye atık salındığı konusunda Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü cezai yaptırımlarda da bulunmuştur. Mevcut haliyle derelerimizi, suyumuzu, denizimizi kirletme teşebbüsünde bulunan bir tesisin kapasite arttırmasına karşıyız. Kapasite artışı 1/100.000 ölçekli Trakya alt bölgesi Ergene havzası revizyon çevre düzeni planına ve 1/25.000’lik Tekirdağ Çevre planına aykırıdır.” dedi.

Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği ayrıca, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca 31.12.2019 tarihinde onaylanan Tekirdağ İli, Marmaraereğlisi İlçesi, İskele, Boru Hattı ve Dolfen Amaçlı 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İlave İmar Planı’na da itiraz ederek mahkemeye başvurdu.

Bölgedeki tek sıvı kimyasal depolama tesisi özelliğine sahip olan A Tipi Genel Antrepo statüsündeki tesiste sıvı kimyasal depolama ve elleçleme hizmetleri yapılmakta. Tesisteki polyester tanklar çeşitliliği; yanıcı-parlayıcı ürünler ve asitler de dahil olmak üzere çok geniş bir yelpazedeki kimyasal maddeler depolanmakta. Habertrak/Serhat Yeşilipek