DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.064,50 6.445
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

“ÖDÜLLER TEKİRDAĞ’A İSE NEDEN 66. SIRADAYIZ”

Son Güncelleme :

20 Temmuz 2020 - 15:12

Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2019 yılında ödül alan personelin listesinin yayınlandığını belirterek şef, memur, öğretmen, hizmetlinin çalıştığını ancak ödülleri müdürlerin yoğun bir şekilde müdürlerin aldığını söyledi.

Tekirdağ’da ödül alan yönetici sayısının şaşırtıcı derecede fazla olduğuna dikkat çeken Varma, “Ödüle layık görülen bu kadar başarılı yöneticimiz varsa ilimiz neden 66. sıralara geriliyor merak ediyoruz. Ödül alırken sıraya giren yöneticilerimiz 66. sıraya gerilediğimizde sorumluluk aldılar mı? merak ediyoruz.” diyerek sitem etti.

“TEKİRDAĞ’IN EĞİTİMİ İÇİN ÇOK ÜZÜLDÜK”

Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şubesi olarak sorularına yanıt beklediklerini ifade eden Varma, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2019 yılında ödül alan personelin listesi yayınlandı. Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şubesi olarak listeyi incelediğimizde ilimizden, 3 şef, 3 memur, 2 hizmetli, 20 öğretmen, 9 Müdür yardımcısı, 24 okul müdürü, 5 şube müdürü, 3 İlçe Milli Eğitim Müdürü ödül almışlardır. Görevleri itibariyle kurumlarında büyük bir gayretle çalışan şef, memur, hizmetli ve öğretmenlerin toplamının 28, yöneticilerin ise toplamının 41 olduğunu görünce önce şaşırdık, sonra ise Tekirdağ’ın eğitimi için çok üzüldük. Tekirdağ’ın hafızası olan Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şubesi olarak aklımıza gelen soruların cevaplarını da merak ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“ÖDÜLLER TEKİRDAĞ’A İSE NEDEN 66. SIRADAYIZ”

Bu kadar çok ödül alan yöneticiye rağmen neden Tekirdağ’ın eğitimde 66. Sıralara gerilediğini merak ettiklerini vurgulayan Varma, “Ödüle layık görülen bu kadar başarılı yöneticimiz varsa ilimiz neden 66. sıralara geriliyor merak ediyoruz. Çalışanlarını motive edemiyorlar mı? Yoksa sadece kendilerini mi görüyorlar, merak ediyoruz. Ödül alırken sıraya giren yöneticilerimiz 66. sıraya gerilediğimizde sorumluluk aldılar mı, merak ediyoruz.” dedi.

“KİM BU ÇALIŞKAN YÖNETİCİLERİMİZ, MERAK EDİYORUZ?”

Varma açıklamasında; “2014 yılında binlerce yöneticiyi görevden aldıktan sonra, sınava girmeden mülakatla–mülakat=torpil- yönetici seçilenler mi, merak ediyoruz.” diye konuşan Varma, “Sınava girmeden mülakatla yönetici olmak ve merkez ilçeye gelmek için, gönül verdiği sendikayı yolda bırakıp malum sendikanın üyesi olmak için sıraya girenler mi, merak ediyoruz. Çalıştığı kurumlarda malumsene en fazla üye kazandırmak için kapalı kapılar arkasında gizli planlar yapanlar mı, merak ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLERDEKİ TESADÜFLERİ DE, MERAK EDİYORUZ?”

“Çalışanlarına ödül verip onları motive etmek yerine, çalışanlarına ödül bırakmayan, kendilerini layık gören, tüm ödüllerin yönetenlerine yazılan ilçemizi merak ediyoruz.” şeklinde konuşan Varma, “Ödül komisyonunda görev alıp da, ödülü teklif edende, ödülü alanda aynı kişi olup ödüle layık görülen ilçelerimizi merak ediyoruz. En fazla ödül alan müdürü olan ilçemizi merak ediyoruz. Ödül alan 41 yöneticiden 31’inin malum sendikanın üyesi olmasına, toplam ödül alanlardan ise 42 sinin malum senli olmasına ise çok şaşırdık.” Değerlendirmesinde bulundu.

“VERİN EFENDİLER, VERİN…”

Varma sözlerini şöyle noktaladı: “Şef çalışsın, ödülü müdüre verin. Memur çalışsın, ödülü müdüre verin. Öğretmen çalışsın, ödülü müdüre verin. Hizmetli çalışsın, ödülü müdüre verin. Verin efendiler verin, kendinize verin, eşinize, dostunuza, arkadaşınıza, tanıdığınıza verin… Şeflerimiz de, memurlarımız da, öğretmenlerimiz de, hizmetlilerimiz de bizim için çok kıymetli, çok değerlidir. Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şubesi hepinizin yanındadır. Hakkıyla ödül alan eğitimcileri tebrik eder başarılar dileriz. Tekirdağlı eğitimcilere soruyoruz, merak ediyoruz. Bu ödüller, boyunlarında birer madalya olarak onur mudur? Yoksa sırtlarında birer kambur mudur?”

Habertrak/Özlem İnan