DOLAR 32,3820 % -0.13
EURO 34,6968 % -0.33
GRAM ALTIN 2.393,24 % -1,72
ÇEYREK A. 3.912,94 % -1,72
BITCOIN 61.199,39 -2.542
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

“Öğrenciler için büyük haksızlık”

Son Güncelleme :

05 Haziran 2021 - 11:57

Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, 6 Haziran Pazar günü yapılacak olan LGS ve 26-27 Haziran tarihlerinde yapılacak olan YKS öğrencilerin yaşamı ve geleceği açısından belirleyici öneme sahip sınavlar olduğunu söyledi. Sınavların salgın koşullarının devam ettiği ortamda yapılacağını aktaran Sarı; “Bulaş ve yayılma riskinin sürdüğü bir dönemde, ne kadar önlem alındığı söylenirse söylensin, sınavlara katılacak öğrenciler ve onlarla birlikte okullara gelecek velilerimizin ciddi kaygıları bulunmaktadır.” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLER BÜTÜN MÜFREDATTAN SORUMLU TUTULUYOR”

Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, sınavlarla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Salgın koşullarında eğitim öğretimin bütün eksikliklerine rağmen uzaktan yapılmaya çalışıldığı, çok sayıda öğrencinin uzaktan eğitime erişiminde ciddi sorunlar yaşandığı bir dönemde, LGS ve YKS gibi sınavların kapsamında değişiklik ya da seyreltme yapılmayarak öğrencilerin bütün örgün eğitim müfredatından sorumlu tutulması yeni haksızlıkları ve adaletsizlikleri beraberinde getirecektir. Bu durum, uzaktan eğitime erişemeyen, müfredatı takip edemeyen çok sayıda öğrenci açısından ciddi bir adaletsizlik yaratacak, uzaktan eğitime erişim imkânı olmayan öğrencilerin aleyhine olacaktır.” İfadelerini kullandı.

“UZAKTAN EĞİTİME KATILAMAYAN BİNLERCE ÖĞRENCİ BULUNUYOR”

Eğitimdeki eşitsizliğin giderek arttığını ifade eden Sarı; “Eğitimde uzun yıllardır var olan eşitsizlikler, salgın ve uzaktan eğitim sürecinde daha önce hiç olmadığı kadar derinleşmiştir. Özellikle sosyoekonomik durumu iyi olmayan yoksul aileler, tarım işçisi çocuklar, özel eğitim kapsamındaki çocuklar, anadili farklı olan çocuklar ve diğer dezavantajlı gruplar uzaktan eğitime büyük ölçüde ulaşamamış, MEB gerekli adımları atmadığı için fiili olarak sistemin dışına itilmiştir. MEB salgının başından itibaren eğitimde dezavantajlı grupların yaşadığı erişim sorununa kalıcı çözümler üretememiştir. Aradan 15 ay geçmesine rağmen, hala çok sayıda öğrencinin uzaktan eğitime erişimde çok ciddi sorunlar yaşadığı bir dönemde her şey yolundaymış gibi hareket etmek doğru değildir. Yüz yüze eğitimle kıyaslanamayacak kadar dar ve sınırlı olanaklarla yapılan uzaktan eğitimde ve canlı derslerde, bilgisayarı, interneti ve hatta televizyonu olmadığı için derslere katılamayan öğrencileri yok saymak, müfredatı yüz yüze eğitime göre değerlendirmek büyük bir haksızlık olacaktır.” Şeklinde konuştu.

Sarı sözlerini şöyle tamamladı; “Uzaktan eğitim koşullarında yapılacak olan merkezi sınavlarda müfredat ve ders içerikleri tüm farklılıklar dikkate alınarak değerlendirilmelidir. Uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilerin içinde bulunduğu koşullar mutlaka dikkate alınmalıdır. Öğrencilerin sınavlarda hangi konulardan sorumlu olacağı masa başında değil, sahadan alınacak veriler doğrultusunda belirlenmelidir.”