DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.140,01 0.66
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Öğrencilere yazık değil mi?

Son Güncelleme :

07 Haziran 2021 - 14:45

Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesi Barbaros Ortaokulu’nda Liselere Giriş Sınavı’nın yapıldığı sırada aynı bahçedeki Barbaros Naki Bilge İlkokulu’nda Barbaros Mahalle Muhtarlığı seçimi yapılması tepkilere neden oldu. Okul önündeki veliler, LGS ile aynı anda mahalle muhtarlığı seçimin yapılmasına tepki gösterdiler. Muhtar ve aza adayları, seçmenler, öğrenci verileri ile birlikte okul önünde kalabalık oluşturdu.

Duruma tepki gösteren Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer; “Liselere Giriş Sınavı’nın olduğu gün Barbaros Mahallesi’nde muhtarlık seçimi yapılması yanlıştır. Bu durum hem bahçede ve okul girişinde yoğunluk yaratmış hem de öğrencilerin motivasyonunu bozmuştur. İçinden geçtiğimiz salgın sürecinde herkesin çok hassas olması gerekirken ve sınav tarihi aylar öncesinden belliyken seçimleri ertelemeyen yetkililer oluşan bu durumdan sorumludur. “diye konuştu.

“SINAVA GEREKLİ HASSASİYET GÖSTERİLMEMİŞTİR”

Aynı bahçe içerisinde seçim ve sınav yapmanın yanlış olduğunu aktaran Özer; “Her ne kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlık tarafından tedbir alınmış olsa da çocukların zaten geçirdikleri zorlu bir yılın sonunda girdikleri ve hayatlarını büyük ölçüde etkileyecek olan LGS ile aynı güne seçim konulması yanlıştır. Sınav zamanı herkes sessizliğe çağrılırken aynı bahçe içindeki bir binada seçim kargaşası yaratılması çocuklarımıza kendilerini önemsiz hissettirmiştir. Bu durumdan sorumlu olan kurumlar yanlış yapmıştır, gerekli hassasiyeti göstermemişlerdir. Bizim için asıl olan çocuklarımız gençlerimizin geleceğidir. Siyaset ötelenebilir ama çocukların geleceği ötelenemez. “diyerek sözlerini tamamladı.

Okul çevresinde yoğunluk oluşurken, bazı öğrenci velileri muhtarlık seçimin aynı bahçedeki blokta aynı gün yapılmasının doğru olmadığını ifade ettiler. Habertrak/Serhat Yeşilipek