DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.325,98 0.261
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Öğrencilerin barınma sorununa el atılmalı

Son Güncelleme :

27 Eylül 2021 - 15:55

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer, birçok ilde olduğu gibi üniversite öğrencilerinin Tekirdağ’da da barınma sorunu yaşadığını söyledi. Şube Başkanı Özer, öğrencilerin yetersiz yurtlar nedeniyle Değirmenaltı başta olmak üzere öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde yüksek kiralarla karşı karşıya kaldığını dile getirdi.

Şube Başkanı Barış Özer, üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının acilen çözülmesi gerektiğinin şart olduğunu kaydetti ve Gençlik ve Spor Bakanı ile Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü hakkında Eğitim İş Sendikası’nın suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

Özer, öğrencilerin barınma ihtiyacının giderilmesinin, ilgili kamu idarelerinin üzerlerine yüklenmiş bir ödev olduğunu söyleyerek “Bugüne kadar bu ihtiyacı gidermeyen, giderme yönünde de herhangi bir çaba göstermeyen Gençlik ve Spor Bakanı ile Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü hakkında görevlerinin gereklerini yerine getirmemeleri nedeniyle Sendikamızca suç duyurusunda bulunulmuştur.” şeklinde konuştu.

“BARINMA SORUNU İÇİN HALEN BİR ADIM ATILMADI”

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarına her kesimden tepki gelmesine rağmen çözüm için halen bir adım atılmayışına dikkat çekerek, “Yeni akademik eğitim-öğretim yılının başlaması, ülkemizde toplumun genel ekonomik sorunları üzerinde belirleyici olan yüksek enflasyonla birlikte öğrencilerin barınma sorununu gündeme getirmiş ve devlet yurtlarının yetersizliği kısa sürede ülkemizin ana sorunları arasına girmiştir. İlgililer ve yetkili makamlar, yurt bulamadığı için taleplerini iletmeye çalışan üniversite öğrencilerinin seslerine kulaklarını tıkamakta ve günlerdir toplumun her kesiminden gelen tepkilere rağmen çözüm bulma konusunda adım atmamaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.

“KAMU İDARELERİNİN ÜZERLERİNE YÜKLENMİŞ BİR ÖDEVDİR”

Gençlerin barınma ihtiyaçlarının ilgili kurum ve yetkililerin sorumluluğunda olduğunu vurgulayan Özer, “Öğrencilerin barınma ihtiyacı eğitim hakkının bütünleyici bir parçasıdır. Bu ihtiyacın giderilmesi, Anayasal ve yasal sorumluluklar ile ilgili kamu idarelerinin üzerlerine yüklenmiş bir ödevdir. Ancak buna rağmen bugüne kadar bu ihtiyacı gidermeyen, giderme yönünde de herhangi bir çaba göstermeyen Gençlik ve Spor Bakanı ile Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü hakkında görevlerinin gereklerini yerine getirmemeleri nedeniyle Sendikamızca suç duyurusunda bulunulmuştur.” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZİN HAKLI TALEPLERİNİ SAHİPSİZ BIRAKMAYACAĞIZ”

Özer, sözlerini şu ifadelerle noktaladı: “Gençlerimizin haklı talep ve isteklerini hiçbir şart altında sahipsiz ve yalnız bırakmayacağımızı ve sorumlu olanların bu görevlerini yerine getirinceye kadar tüm bu süreçlerin takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.”

Habertrak/Özlem İnan