DOLAR 32,3462 % -0.05
EURO 34,8997 % 0.3
GRAM ALTIN 2.378,34 % -0,77
ÇEYREK A. 3.888,58 % -0,77
BITCOIN 61.584,00 5.118
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

“Öğretmenlik sadece okulda yapılmıyor”

Son Güncelleme :

23 Kasım 2018 - 10:46

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Tekirdağ’da en yaşlı 6 öğretmen için kahvaltılı buluşma programı düzenlendi.

CHP Süleymanpaşa Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltılı buluşma toplantısına yaşları 70 ile 100 arasında değişen kentin en yaşlı 6 öğretmenin yanı sıra çok sayıda öğretmen katıldı. Ardından Süleymanpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Çolakoğlu bir şiir okudu ve İzmir Marşı hep bir ağızdan seslendirildi.

Programda bir konuşma yapan CHP Süleymanpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Çolakoğlu, “Biz CHP Süleymanpaşa İlçe Kadın Kolları olarak, 24 Kasım Öğretmenler Günü çerçevesinde ne yapabileceğimizi düşündük. Aslında tek bir gün değil her gün öğretmenler Günü. Bir güne sığdıramayacağımızın da çok farkındayız aslında.  Öğretmenlerimizi bir günde anlatmamızın, bir güne sığdırmamızın imkanı yok. Keşke imkan olsa da; Tekirdağ’daki, Süleymanpaşa’da ki, bütün okulları gezip bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlayabilsek. Biz de düşündük arkadaşlarımızla, ‘ne yapabiliriz’ diye. Dedik ki; temsilen eğer kendileri de teşrif ederlerse Tekirdağ’daki en yaşlı, eski demeyeceğim, ‘En olgun en çok insanlara dokunabilme zamanını yakalayabilmiş öğretmenlerimizi davet edelim’ dedik. Sağ olsunlar kırmadılar geldiler” dedi.

BİZLER ÖĞRETMENİZ ÖLÜNCEYE KADARDA ÖĞRETMEN OLACAĞIZ

Binlerce öğrenciyi yetiştiren kentin en yaşlı öğretmenleri de eğitim hayatları boyunca başından geçen olayları anlattılar. Kentin en yaşlı 6 öğretmenin konuşmaları şöyle: “Tunceli erkek öğretmen okulunu çekmiştim. Ankara’dan babama telefon açtım; ‘Baba ben Tunceli Erkek Öğretmen okulunu çektim gidiyoruz arkadaşlarla’ dedim. Sonra bir sessizlik oldu. Babam, kalın bir ses tonuyla ‘Oraya kız gitmez’ dedi. Bizler öğretmeniz ölünceye kadarda öğretmen olacağız. Öğretmenlik sadece okulda yapılmıyor. Hayatta da bazı öğretilerimiz oluyor. Gençlerimize örnek olmaya çalışıyoruz. 1999 yılında emekli oldum. Aydoğdu’da idarecilik yapmak çok zordu. Ben oraya geldiğimde 280 tane devamsız öğrenci vardı. Ben oraya geldikten sonra bu sayıyı 18’e kadar düşürdüm. Yokluk içerisinde idarecilik yaptım” dediler.

 “YATAKTAN KALKTIM GELDİM”

Bir öğretmen de yaşından dolayı yataktan kalkıp geldiğini ifade ederek, “Hasta hasta kalktım geldim. Hatta yataktan kalktığım zamanda bir düştüm de öyle geldim. Allah insana sağlık versin.  Fakat çok arzu ettim gelmeyi. Hepinize çok teşekkür ederim” dedi.

 ATATÜRK’Ü GÖREN ÖĞRETMEN KONUŞTU

90 yaşındaki Bahriye Adalı isimli öğretmen, Atatürk’ü gördüğünü ifade ederek, “Bu mutluluk kimseye nasip olmamıştır. Polis beni kaldırımda durdurdu. Bir baktım Atatürk arabasıyla geliyor. Atatürk’ün ifade edemeyeceğim kadar bakışları kuvvetliydi. Siz bilemezsiniz şeker vardı babam bana getirmişti. Atatürk geçerken ben o şekerlerden çok ağır geçiyordu arabaya attım şekerleri. Şekerler Atatürk’ün şapkasından dökülmeye başladı. Atatürk böyle bakındı. Bakınınca ben avucumdaki bütün şekerlerin hepsini attım. Atatürk arabayı durdurdu ve ağzına bir tane şeker aldı. Beni selamladı” dedi.

Konuşmalardan sonra yaşlı öğretmenlere çiçek ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Habertrak/Ayşe Çınar