DOLAR 32,4073 % -0.08
EURO 34,6488 % -0.53
GRAM ALTIN 2.391,23 % -1,80
ÇEYREK A. 3.909,66 % -1,80
BITCOIN 60.174,37 -4.498
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“OHAL KOMİSYONU DERHAL LAĞVEDİLMELİ”

Son Güncelleme :

28 Aralık 2020 - 12:36

Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, KHK ile işlerinden ihraç edilen tüm emekçilerin görevine iade edilmesi talebinde bulundu.

Sarı, hukuksuzca ihraç edilen ve meslekleri haksızca ellerinden alınan emekçilerin dosyalarının görmezden gelindiğini vurgulayarak “OHAL komisyonunun görev süresi 1 yıl daha uzatıldı. OHAL komisyonu derhal lağvedilmeli, haksız hukuksuz ihraç edilen herkes görevine iade edilmelidir.” İfadelerini kaydetti.

“Hukuksuz şekilde ihraç edilen herkes görevine iade edilmeli”

“4 yıldır KHK zulmü sürüyor” değerlendirmesi yapan Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, “Bir yandan sürekli mutasyon geçirerek daha saldırganlaşan, daha otoriterleşen, daha baskıcı rejimin yönelimleriyle bir yandan da COVİD-19 belasıyla mücadele ediyoruz. Her yeni güne ‘bu kadarı da olmaz’ dediğimiz yeni bir hukuksuzlukla, yeni bir keyfilik ve yeni bir sınır tanımazlıkla uyanıyoruz. Bir gün öncesini arayan bir ülke gerçekliğiyle karşı karşıyayız. 4 yıldır KHK zulmü sürüyor.” Şeklinde konuştu.

“OHAL KOMİSYONUNUN GÖREV SÜRESİ 1 YIL DAHA UZATILDI”

Meslekleri haksızca ellerinden alınan emekçilerin dosyalarını görüşmeyen OHAL komisyonunun görev sürecinin 1 yıl daha uzatıldığını kaydeden Sarı, sözlerini şöyle noktaladı: “Hukuksuzca ihraç edilen, meslekleri haksızca ellerinden alınan arkadaşlarımızın dosyalarını görüşmeyen OHAL komisyonunun görev süresi 1 yıl daha uzatıldı. O günden bugüne ‘ağaç kökü yesinler’den, ‘kuru ekmek yiyiyorlarsa aç değildirler’e gelinmiş, ülkenin en az yarısını vatandaş görmeme zihniyetinde bir değişim yaşanmamıştır. ‘Yargı kararları bizi bağlamaz’ diyen OHAL komisyonu derhal lağvedilmeli, haksız hukuksuz ihraç edilen herkes görevine iade edilmelidir.”

Habertrak/Özlem İnan