DOLAR 32,3367 % -0.55
EURO 34,6848 % -0.41
GRAM ALTIN 2.408,36 % -0,59
ÇEYREK A. 3.937,67 % -0,59
BITCOIN 57.523,44 -4.615
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

OKULDA KORONAVİRÜS PANİĞİ

Son Güncelleme :

25 Şubat 2021 - 10:33

Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’ndeki Kozyörük İlkokulu’nda koronavirüs vakası görülmesi üzerine okulda eğitim öğretime tedbir amaçlı 10 gün ara verildi.

Taşımalı sistemle eğitim verilen Kozyörük İlkokulu’nda, bir öğretmen ve dört öğrencinin PCR testi pozitif çıktı. Bunun üzerine eğitim öğretime on gün ara verildi. Diğer öğrencilere ve öğretmenlere yapılan testlerde başka vakaya rastlanmadı.

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer, Malkara İlçesi’nin Kozyörük İlkokulu’nda bir öğretmen ve dört öğrencinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledi. Eğitim İş olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nı öğretmenlerin aşılanması ve gerekli tedbirler alınmadan yüz yüze eğitime geçilmemesi konusunda uyardıklarını dile getirdi.

“EĞİTİMCİLER BİR AN ÖNCE AŞILANMALI”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, öğretmenler aşılanmadan kırsal mahallelerdeki okulları açmasının ilk sonuçlarından birinin Tekirdağ’da görüldüğünü ifade eden Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer, “Milli Eğitim Bakanlığı, kırsal ve seyrek nüfuslu bölgelerde okulları 15 Şubat’ta açtı. Okullar açılmadan önce öğretmenler, temizlik çalışanları ve idari personellerin hepsi aşılanmalıydı. Maalesef aşı sıralamasında eğitimcilere öncelik tanınmadı. Bunun sonuçlarından birini de Malkara ilçemiz Kozyörük ilkokulu’nda yaşadık. Bir an önce eğitimcilerin aşılanmasına geçilmeli. Aksi takdirde; okullarımız koronavirüsün bulaş merkezi haline gelecek. Yüz yüze eğitim başlatılıyorsa, idari personel, temizlik çalışanları yani eğitimin tüm emekçileri de aşılanmalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Habertrak/Serhat Yeşilipek