DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.608,00 -0.543
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Önlem mi tehdit mi?

Son Güncelleme :

09 Aralık 2020 - 12:08

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında semt pazarlarında Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulamasının başlatılmasının ardından, ilçelerde kalabalık toplulukların oluşmasına neden oldu.

Tekirdağ’ın Hayrabolu İlçesi’nde koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulamaya geçirilen HES kodu denetimi, koronavirüse adeta davetiye çıkardı. Vatandaşların HES kodu sorgulamasını yapan zabıta ekiplerinin önünde oluşan uzun kuyruk, tepki çekti. Koronavirüs tedbirleri adına uygulamaya alınan HES kodu denetiminin, önlemden çok tehlikeye neden olduğu gözlemlendi.

SOSYAL MESAFE HİÇE SAYILDI

Hayrabolu’da kurulan semt pazarında esnaf ve vatandaşlara hem sorgulama hem de HES kodu olmayanlara HES kodu almak için yardımcı olan zabıta ekiplerinin çevresinde ve Pazar girişinde yoğunluk yaşandı. Koronavirüse karşı en önemli savunmalardan biri olarak nitelendirilen sosyal mesafe ise HES kodu kuyruğunda hiçe sayıldı.

Ayrıca Süleymanpaşa’da Köprübaşı mevkiinde bulunan Tekira AVM önünde de gün içinde HES kodu yoğunluğu yaşanırken, vatandaşların zaman zaman sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiği görülüyor.

SALI PAZARINDA İSE HES DENETİMİ YOK…

Tekirdağ’da dün kurulan Salı Pazarı girişinde ise HES kodu denetiminin yapılmadığı fark edildi. Pazarın oldukça kalabalık olmasının yanı sıra HES kodu denetiminin de yapılmaması gözlerden kaçmadı.

Habertrak/Özlem İnan