DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 64.074,99 0.55
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

“Otizmde Güncel Yaklaşımlar”

Son Güncelleme :

03 Nisan 2019 - 16:44

Namık Kemal Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu’nda etkinlik düzenlendi.

Vali Yardımcısı Dr. Abdullah Kalkan, otizmli çocukların da hayatın öznesi olarak toplumsal hayatın içinde yer almalarının sağlanması gerektiğini vurguladı. Kalkan, “Bizim cephe gerimizi güçlü tutmamız gerekiyor. Sadece çocuklarımızı değil, onları hayata, üretime, etkin ve aktif, hayatın öznesi olarak toplumsal yaşam içerisinde yer almalarını sağlamak hepimizin de görevidir” dedi.

“KATILIMLARINIZLA AYRI BİR FARKINDALIK YARATTINIZ”

Sadece otizmli çocuk sayısının değil diyabet gibi hastalıkların da arttığını kaydeden Vali Yardımcısı Dr. Abdullah Kalkan, “Otizmli çocuklar bildiğiniz gibi melekler. Meleklerin ete kemiğe bürünmüş hali. Hepsi özel çocuklar. Onlar aramızda, içimizde, ailemizde, komşularımız arasında buralarda yer alıyorlar. Farkındalık münasebetiyle düzenlenen etkinlik için Valimiz adına tebrik ediyorum. Biraz önce hocamın bahsettiği gibi sayı artıyor. Sadece otizmle de artmıyor. Diyabet de artıyor. Bizim cephe gerimizi güçlü tutmamız gerekiyor. Sadece çocuklarımızı değil, onları hayata, üretime, etkin ve aktif olarak hayatın öznesi olarak toplumsal yaşam içerisinde yer almalarını sağlamak. Hepimizin de görevidir. Katılımlarınızla ayrı bir farkındalık yarattınız. Çünkü buradan görünüş, kalabalık son derece zevkli. Sizlere özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

NKÜ Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin ise üniversite de bu tür etkinliklerin daha çok düzenleneceğini söyledi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Doç Dr. Şaziye Senem Başgül de “Otizm’de Güncel Yaklaşımlar” sunumuyla seyircileri bilgilendirdi.

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tekirdağ Şubesi halk oyunları ekibi etkinlikte yöresel türkülerle halk oyunları gösterisi yaparak, seyircilerden büyük alkış aldı.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binasında gerçekleştirilen etkinliğe; Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Vali Yardımcısı Dr. Abdullah Kalkan, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, TESKİ Genel Müdür V. Dr.İbrahim İçöz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Fatma Derya Alan, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Doç.Dr. Şaziye Senem Başgül aileler ve öğrenciler katılım gösterdi.

Habertrak/Özlem İnan