DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 64.329,00 0.992
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°

ÖZTRAK’TAN TEKİRDAĞ’DA GÖVDE GÖSTERİSİ

Son Güncelleme :

14 Ağustos 2021 - 12:09

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, sığınmacı sorununun sokaklarda değil ancak sandıkta çözülebileceğine dikkat çekerek, “Bu işin sorumlularıyla hepimiz sandıkta hesaplaşacağız. Sokakta bu işin kurbanlarıyla hesaplaşmaya kalkmayacağız. Tüm milletimize çok açık bir sözümüz var: en fazla iki yıl içerisinde Suriyeli misafirlerimize davulla zurnayla evlerine uğrayacağız. Bu Kuvay-i Milliyecilerin milletimize namus ve şeref sözüdür.” değerlendirmesinde bulundu.

Öztrak açıklamasında şu önemli başlıklara da yer verdi: “Erdoğan ‘Bugün Avrupa ülkeleri hala huzur içinde yaşıyor olmalarını Türkiye’nin 4 milyon sığınmacıyı kendi topraklarında misafir etmesine borçludur’ demiş. Ülkemiz çok büyük bir tuzakla karşı karşıya. Ülkemizi yönetenler de bu demokratik tuzak karşısında ne yazık ki gaflet, delalet ve belki de hıyanet içindeler. Erdoğan’a soruyoruz: siz kimin hükümetisiniz? Siz kimin için çalışıyorsunuz?  Sizin göreviniz ne? Önceliğiniz Avrupa’nın ve Avrupalı’nın huzuru mu yoksa bizim ülkemizin, milletimizin huzuru mu? Askeri kamuflajlı Afgan delikanlılar tabur tabur ellerini kollarını sallayarak İstanbul’a kadar geliyorlar. Erdoğan çıkıyor ‘Düzensiz göç akımı söz konusu değildir’ diyor. O zaman bu gelenler demek ki düzensiz gelmiyor. Gayet düzenli, gayet planlı bir şekilde Erdoğan’ın altına imza attığı bir operasyonla geliyor. Maksat 3-5 milyar dolar daha gelsin.”

“MİLLETİMİZLE ALAY MI EDİYORSUNUZ?”

“Bir zamanlar Erdoğan’ın danışmanının dediği gibi Amerika Birleşik Devletleri Erdoğan’ı deliğe süpürmez. Ama varsın ülkemiz işgal edilsin. Bir hafta önce ‘Zayıf ülke olmadığımız için 4 milyon göçmen korumamız altında. Bundan sonra da finansı iyi yöneterek bu tür adımları atacağız’ diyen Erdoğan, iki gün önce de çıktı ‘Türkiye yol geçen hanı değildir’ dedi. Hangisi doğru? Siz ne dediğinizi biliyor musunuz? Yoksa milletimizle alay mı ediyorsunuz?”

“TÜRKİYE, EN FAZLA SIĞINMACI BARINDIRAN ÜLKE OLDU”

“Sizim yönetiminizde Türkiye, en fazla sığınmacı barındıran ülke oldu. Yol geçen hanı olsak, gelen giderdi ama sayenizde Avrupa’ya gitmek isteyen de gidemiyor. Avrupa’dan 6 milyar avro alabilmek için en ahlaktan yoksun anlaşmasını imzalıyorsunuz. Avrupa Suriyeli’nin iyi yetişmişini, paralısını, zenginini alıyor. Kalanını Türkiye’ye bırakıyor. Şimdi aynı şeyler Afganlılar için olacak. İyi yetişmiş az sayıdaki Afganlı Kanada’ya Türk Hava Yolları uçağıyla gönderiliyor. Bu hükümet milletimizi sırtından hançerlemektedir. Milletimiz de bunun farkındadır. Milletimiz artık burnundan solumaktadır. Bu ortamda tahrikler ve provokasyonlar başlamıştır.”

“GÖÇMEN SORUNU SOKAKTA DEĞİL SANDIKTA ÇÖZÜLÜR”

Öztrak, sözlerini şöyle noktaladı: “Bu mesele sokakta değil sandıkta çözülür. Bu mesele akılla çözülür. Bu mesele strateji ile çözülür. Bu mesele diplomasi ile çözülür. Bu mesele siyasetle çözülür. Bu nedenle herkes içindeki öfkeyi sandığa kadar saklasın bu milleti hayal kırıklığına uğratan ve sırtından hançerleyen Erdoğan’ Ve onun şahsım hükümeti ile hesaplaşmak için sandığa beklesin. Bu işin sorumlularıyla hepimiz sandıkta hesaplaşacağız. Sokakta bu işin kurbanlarıyla hesaplaşmaya kalkmayacağız. Tüm milletimize çok açık bir sözümüz var: en fazla iki yıl içerisinde Suriyeli misafirlerimize davulla zurnayla evlerine uğrayacağız. Bu Kuvay-i Milliyecilerin milletimize namus ve şeref sözüdür.” Basın toplantısına; CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın yanı sıra; Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Candan Yüceer, İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, İlçe Başkanları ve partililer ile basın mensupları katıldı.