DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.877,80 5.492
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

PANDEMİDEN SONRA TOPARLANAMADILAR

Son Güncelleme :

17 Ağustos 2021 - 11:18

Koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen eğlence sektörü, bitme noktasına geldi.

Pandemi yasaklarının kalkmasına rağmen eğlence mekanları istedikleri doluluğa ulaşamadı. Tekirdağ Süleymanpaşa İlçesinde eğlence mekanlarının ağırlıklı olarak bulunduğu Barlar Sokağı’nda birçok bar, pub ve kafe, pandemi döneminde yaşanan ekonomik krizden etkilendi.

BARLAR SOKAĞI PANDEMİNİN GÖLGESİNDE KALDI

Birçok iş yeri kiralık ve devren satılık tabelaları asarak işletmelerini elden çıkarmaya çalışıyorlar. Eğlence mekanlarında canlı müziğin de 00.00’a kadar yapılabilmesi sektörü olumsuz etkiledi. Tekirdağ’da yıllar önce büyük ümitlerle kurulan Barlar Sokağı sessizliğe büründü. Akşam saatlerinde bile yalnızca birkaç barın açık olduğu cadde, eski günlerini arar oldu. Özellikle gençlerin tercih ettiği Barlar Sokağı, pandeminin etkisinin ve ekonomik krizin yansımalarının hissedildiği bir yer haline geldi.

“BİRÇOK DÜKKAN KAPANDI”

Sokağın, son dönemde sessizliğe büründüğünü söyleyen bir vatandaş, “Pandemi süreci ve ekonomik sorunlar, eğlence sektörünü adeta bitirdi. Canlı müzik 00.00’dan sonra da yapılamıyor. Bu nedenle insanlar eğlence sektöründeki işletmelere eskisi gibi gitmiyor. Buna tabi içki fiyatlarının artması da sebep oluyor. Barlar Sokağı’nda gördüğünüz gibi kiralık, devren satılık, satılık tabelaları asılmış dükkan sayısı çok fazla. Birçok dükkân da kapanmış.” şeklinde konuştu.

Habertrak/Serhat Yeşilipek