DOLAR 32,4377 % 0.13
EURO 34,8319 % -0.01
GRAM ALTIN 2.400,22 % 0,14
ÇEYREK A. 3.924,36 % 0,14
BITCOIN 59.405,67 4
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“PARTİMİ MAHKEME KAPILARINA TAŞIMAM”

Son Güncelleme :

12 Kasım 2020 - 14:00

CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı görevinden MKYK kararı ile alınan İlker Yağcıoğlu, göreve iadesi ile ilgili herhangi bir hukuki sürece başvurmayacağını söyledi.

Göreve iadesi için mahkemeye başvurmayacağını dile getiren Yağcıoğlu; “Her zaman sandığı savunduk, bundan sonra da sandığı savunmaya devam edeceğiz. Ben partimi mahkeme kapılarına taşımam. Bir söz var ‘Ağaca balta vurmuşlar, sapı bendendir demiş.’ Konuşacağım o kadar çok şey var ki. Ama ülkemizin içinde bulunduğu şu ortamda susacağız.” diye konuştu.

USULSÜZ ÜYELİKLERE GÖZDAĞI

Usulsüz üyelikler konusunda il başkanlığı tarafından komisyon kurulduğunu aktaran Yağcıoğlu; “İl başkanımız usulsüz üyelikler konusunda bir komisyon kurdu. Şimdi bu komisyon çalışmaya başlayacak.” Değerlendirmesinde bulundu.

“DİSİPLİN SORUŞTURMASI TALEP ETTİM”

Yağcıoğlu, görevden alınması ile ilgili disiplin soruşturması talep ettiğini dile getirerek, “Disiplin soruşturması talep eden benim. Ama maalesef böyle bir kararı uygun görmüş büyüklerimiz. Biz de yaşayarak bu süreceği göreceğiz. Geçen haftaki basın toplantısında CHP’nin lüks restoranlardan dizayn edilemeyeceğini belirtmiştim. Bu yetmeyecektir. Sandıkta bize oy veren vermeyen, hatta özellikle oy vermeyen üyelerime sesleniyorum. Eğer bu yapılanlar vicdanlara sığıyorsa, CHP’deki demokrasi anlayışına sığıyorsa, hakka, hukuka, adalete sığıyorsa buyurun devam edin. Benim vicdanıma sığmıyor.” ifadelerini kulandı.

“PARTİM VE KENT ADINA ÜZÜLDÜM”

Yaşananların asıl sorumlularının yaptı CHP’ye 2004 ve 2019’da seçim kaybettirenler olduğuna dikkat çeken Yağcıoğlu, “2004 ve 2019’da partimize kim kaybettiyse bu da onun devamı diye düşünüyorum. Ben partim ve kent adına üzüldüm. Fırsatları kaçırıyoruz. Çünkü AKP erirken, ‘Allah sonumuzu hayır etsin’ derken biz neleri konuşuyoruz. Kendi adıma bir üzüntüm yok. Bugün bizi kopartırsınız, yarın daha gür geliriz. Böyle düşünüyorum. Ben 2019’da da bunu gördüm. Benim genel merkezde dayım yok. Torpilimiz, bağlı bulunduğumuz bir loca yok. Biz Atatürkçüyüz. Cumhuriyet Halk Partili’yiz. Zaten sandık gelmezse aday olma gibi bir şansım olmaz. Ama sandıkta da kim kazanır onu zaman gösterir. Öyle genel merkez kontenjanlarıyla olmuyor. O şemsiye altına giriyorsun. Burada dizayn etmeye çalışıyorsun. Gel bakalım şöyle kontenjansız bir sandığa girelim beraber. Bana bu güne kadar yapılmadı ama ben sandıktan kim çıkarsa ceketimi ilikleyip üzerime düşeni yaparım. Bundan önce de yapmışımdır her zaman. Sandık gelmediği için de ben demokrasi, hak hukuk adalet nutuklarımızın söylevlerimizin samimiyetini de yine sizlerin takdirine bırakıyorum. ”şeklinde konuştu.

“USULSÜZ ÜYELİKLERLE İLGİLİ KOMİSYON KURULDU”

Yağcıoğlu, usulsüz üyeliklerle ilgili bir çalışma yürütüldüğünün de altını çizerek sözlerini şöyle noktaladı:  “Geçen hafta usulsüz üyeliklere karşı bir mücadele başlattığımızı söylemiştim. Yani benim ilçe başkanlığı görev sürecimde parti içi gerekli yasal işlemleri başlattık. Yeni başkanımız Aycan Başkanımız da, yönetim kurulumuz da bu usulsüzlüklerle ilgili aynı işlemleri yapacaklarına olan inancım tamdır. Herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Usulsüz üyeliklerle ilgili bir ilçe adresi var. Biz o ilçe ve ilçe başkanıyla konuştuk. Bunun nasıl yapıldığını kendisinin de bilmediğini belirtti. İl başkanımız bu konuda bir komisyon kurdu. Şimdi bu komisyon çalışmaya başlayacak. Usulsüz üyeliklerle ilgili o listede olan isimlerin artık bir kaçarı yok. Ama biz bunu kim yaptı, nasıl yaptı bunu öğrenmeye çalışıyoruz.”

Habertrak/Serhat Yeşilipek