DOLAR 32,3641 % -0.04
EURO 34,8798 % 0.15
GRAM ALTIN 2.390,10 % -0,28
ÇEYREK A. 3.907,81 % -0,28
BITCOIN 61.809,99 4.195
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Pazar yerinde uyuşturucu tehdidi

Son Güncelleme :

04 Ocak 2019 - 12:00

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Meclisi,  2019 yılı Ocak ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.  Toplantıda Pazar yerlerinde uyuşturucu satışı, terazi ve etiket hilesi gündeme damgasını vururken bu iddialar üzerine İYİ Parti meclise önerge sundu.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Meclisi,  2019 yılı Ocak ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. İYİ Parti’nin meclise sunduğu önergede; pazar yerlerinin uyuşturucu bağımlıları tarafından mesken tutulduğu, vatandaşın can ve mal güvenliklerinin olmadığı, gerekli çalışma ve yönlendirilmelerin kurumlar tarafından yapılması dile getirildi.

“PAZAR YERLERİNİ MESKEN TUTMUŞLAR”

İYİ Parti’nin Süleymanpaşa Belediyesi Meclisine verdiği önergede özellikle son günlerde artan şikayetler göz önünde bulundurulduğunda bazı tezgah sahiplerinin etiket ve terazi fiyatlarının bire bir olmadığından, terazilerin ön yüzünün vatandaşların göremeyeceği şekilde bulunduğundan, şikayetlerin arttığı ifade edilerek “bazı tezgah sahiplerinin yerlerini usulsüzce kiraya verdikleri ve haksız kazanç sağladıkları, pazarda uyuşturucu ticaretinin olduğu, işini zor şartlarda yapan pazar yerlerini mesken tutmuş uyuşturucu bağımlıları tarafından tehdit edildiği ve adalet istendiği, can ve mal güvenliklerinin olmadığı, ayrıca bu konulardan rahatsız olan vatandaşın pazarı tercih etmediği tespit edilmiş olup, tarafımıza iletilmiştir. Gerekli çalışmaların ve yönlendirilmelerin gerekli kurumlar tarafından yapılmasını bekliyoruz.” denildi.

“PAZAR YERLERİ İŞGALCİ KONUMDA”

İYİ Parti’nin verdiği önerge sonucu mecliste söz verilen Zabıta Müdürü Turgut Ünsal, birkaç kendini bilmez kişinin kendisine de bıçakla saldırdıklarını kaydederek, “Maalesef birkaç tane kendini bilmez, hap alıp, uyuşturucu kullanan 3-4 tane esnaf yardımcısı olduğunu, söyleyen kişiler bana da bıçakla saldırdılar. Konu ile ilgili bizlere sürekli şikâyetler geliyor.” Diye konuştu.

ZABITA MÜDÜRÜNE BIÇAKLI SALDIRI

Pazar yerlerinde kantar ve etiket konusunda da bazı hilelerin yapılmak istendiğini de savunan Ünsal, “Kantarlar, arka planda kalıyor. Vatandaş göremiyor. Etiketteki fiyat başka kantardaki fiyat başka tartıyor. Bunun yanı sıra etiketlerde de hileler var. Örnek verecek olursak 4.99’luk etikette 99 kuruş çok küçük yazılıyor. Halkımız bunu o sebze ya da meyvenin fiyatını 4 TL olarak görüp alıyor. Maalesef bunlar birkaç tane kendini bilmez, hap alıp, uyuşturucu kullanan kişiler. Ama biz bunlara müdahale ediyoruz. Ne yazık ki bu sefer de şiddetle karşılaşıyoruz. Perşembe günü belki duyulmuştur. Bana bıçakla saldırdılar. Orada Emniyete şikâyetçi oldum. Daha sonra Kaymakam Beyi davet ettik. Kaymakam’da uyuşturucu kullanımı, alkol alımı gibi konularda da emniyet müdürünü davet etti. Konu ile ilgili talimatını Emniyet Müdürüne verdi. Emniyet yetkilileri de bundan sonra pazar yerlerinde emniyetin daha çok gezeceğini söyledi. Ayrıca şikâyet konularından birisi de pazarcı esnafının yerinde geçici olarak duran şahıslar. Pazar yerimiz işgalci konumunda. Şehrimizde kurulan 7 Pazar var. Hepsi de işgalci konumundadır. Kapalı pazarımız mevcut olsa, zaten bunlara gerek kalmayacak” dedi.

“EMNİYET TAM GAZ ÇALIŞIYOR”

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Sami Kayın, ise uyuşturucu kullanıp, pazara gelen vatandaş için emniyetin tam gaz çalıştığını ve pazar fiyat küsuratlarının görünmemesi halinde de pazarcıya ceza kesildiğini belirterek, “Bazı kişiler uyuşturucu kullanıp, pazara geliyor. Pazarcılardan kafası güzel olunca para istiyorlar. Geçen hafta elinde de bıçak ile gelenler olmuş. Bugün iyi, emniyet tam gaz çalışıyor. Pazar fiyatları hakkında ise teraziyi görünen yere koyulmayanlara ve fiyat küsuratını küçük yazanlara, ceza uyguladık. Bir esnafımızda bununla ilgili bir sıkıntı oldu. 3 hafta süreliğine o tezgâha ceza verildi. Yer sahibi başkası, pazarcı bir başka kişi olunca yatırım yapılmıyor. Çünkü vefat durumunda ve ya işi bozulmuş esnaflarımız da var. Onlar da çok az zaten. Bu esnafımıza da müsamaha gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

 Habertrak/Özlem İnan