DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 64.074,99 0.55
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°

Rehabilitasyon başlayacak

Son Güncelleme :

10 Mart 2018 - 9:56

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan taş ocakları ile doğası yok edilen Mecidiye’nin rehabilitasyonuna başlanacağı müjdesini verdi.

Bircan taş ocakları ile ilgili olarak, “Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşerek, Mecidiye taş ocakları bölgesinde rehabilitasyon çalışmalarının başlamasının önemini aktardım. Sayın Bakan’da durumu incelettiğini ve en kısa sürede rehabilitasyona başlanacağını ifade etti” dedi. CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan Mecidiye’deki taş ocaklarının yenilerinin açılmaması için verdiği mücadele sonucunda, Bakanlık Mecidiye’de yeni ocaklara izin verilmeyeceği kararını vermişti. Geçtiğimiz haftalarda idare mahkemesince daha önce alınmış ÇED gerekli değildir kararının bozulması ile de bu alandaki tüm taş ocaklarının faaliyetlerinin durması için Valiliğe dilekçe verildi.

CHP’li Bircan Mecidiye’deki taş ocaklarının verdiği zararın rehabilitesi için Bakan Eroğlu ile görüştü. Bakana durumu soran Bircan, Bakanın rehabilitasyona başlanacağını alanı incelettiğini aktardı. Bircan, “Büyük bir mücadele ile Mecidiye’ye yeni ocak açılmasının önüne geçtik. Mahkemenin verdiği karar ile faaliyetteki ocakların da kapatılması ve rehabilite edilmesi gerekiyor. Bakana konuyu tekrar ilettim. Bakan bey, alanı incelettiğini rehabilitasyon çalışmalarının en kısa sürede başlayacağını söyledi” dedi. Habertrak/Özlem İnan