DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.112,61 0.236
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

REKTÖRÜN HEDEFİNDEKİ 5 VİZYON

Son Güncelleme :

23 Ocak 2019 - 12:49

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği’ne ziyarette bulunarak gazetecilerle bir araya geldi.

ŞEHİR VE ÜNİVERSİTE İÇ İÇE

Namık Kemal Üniversitesi’nde gerçekleştirmek istediği 5 ana vizyonu olduğunu belirten Rektör Şahin, şehir ve üniversite bütünleşmesini tam anlamıyla gerçekleştirmek istediğini kaydederek “Çiftçimize, balıkçılarımıza, hayvancılıkla uğraşan insanımıza, sorunlara çözüm üreten bir üniversite gibi uygulamalarla inşallah şehir ve üniversite bütünleşmesini tam anlamıyla sağlamak istiyorum” dedi.

“HASTANE RANDEVU SİSTEMİNİN TAKİPÇİSİYİM”

Hastane randevu sistemindeki soruna çözüm bulunduğunu ve randevu sisteminin takipçisi olduğunu aktaran Şahin, “Hastanede randevu sistemi çalışmıyordu.2 hafta önce bir hasta gece 02.30’da bana tweet atmış. Genel Sekreteri aradım. Randevu sistemi 1 seneye yakın çalışmıyormuş. Artık yüzde 94 ile 98 oranında çalışıyor ve günlük rapor alıyorum. Bu işin takipçisiyim. Hasta memnuniyeti çok önemli. Eksik olan yerleri de tamamlayarak, Tekirdağ’ın hizmetine sunmaya çalışacağız.” Vurgusu yaptı.

“ÖĞRENCİ ODAKLI KAMPÜS”

Öğrencilere huzurlu bir kampüs hazırlama hedefinde olduğuna da değinen Şahin, “Üniversite için 5 ana vizyonum söz konusu. Bunlardan bir tanesi huzurlu ve güvenli bir kampüs ortamı hazırlamak. Öğrencilerimize, öğrenci odaklı ulaşımı erişilebilir bir kampüs ortamı, bir yönetim anlayışı sağlamak. Öğretim üyelerimizin özlük haklarıyla uğraşmamak bunlar birinci hedefim” diye konuştu.

 “BÖLÜMLERDE AKREDİTE OLUP OLMADIKLARI YAZACAK”

Namık Kemal Üniversitesine bağlı fakültelerin akreditasyon alması için çaba göstereceklerini vurgulayan Şahin, “Malumunuz YÖK artık kalite ve akreditasyon olayına çok önem veriyor. Artık öğrencilerimizin tercih kılavuzlarında tercih ettikleri üniversitenin yanındaki bölümlerde akredite olup olmadıkları yazacak. Bu da çok önemli sebep. Çünkü üniversitenin seçilebilirliğini ve tercih edilebilirliğini yukarıya çıkaracak bir uygulama bu. Maalesef Namık Kemal Üniversitesinde akredite olmuş bir bölüm yok. Akreditasyon üniversitedeki bölümlerin bir merkezden denetlendiği, ortaya daha kaliteli bir ürün çıkarmak için son derece uygulama metotlarının uygulandığı ve belirli standartlara sahip olmuş kurum demek. Dolayısıyla da akreditasyon bunun için çok önemlidir. Akredite edilmiş kurumlarda aynı metotlar kullanılır. Sınavlar, ölçme değerlendirme aynı şekilde yapılır. Ders aynı kalitede anlatılır. Çünkü bunlar devamlı kontrol edilir. Tıp fakültesi buna çok yakın. Geçen hafta akademik kurula da katıldım. Onlar inşallah yakın zamanda alacaklar ve diğer bölümlerde de bu akreditasyonu tamamlamak istiyorum. Bunlarla çalışması için talimat verdim. Bunların da takipçisi olacağım” ifadelerini kaydetti.

 “FAKÜLTELERİMİZDE 7+1 MODELİMİZ VAR”

Üçüncü vizyonunun üniversite sanayi işbirliğini tam anlamıyla sağlamak olduğunu ifade eden Şahin, “Çorlu bölgesinde 2 bine yakın irili ufaklı işletmemiz mevcut. Tekirdağ’da 13 Organize Sanayi Bölgemiz var. Biliyorsunuz 4 tane limanımız var. Fakat Çorlu dışında bu tam olarak uygulanamamış. Fakültelerimizde 7+1 modelimiz var. Yine YÖK’ün son yıllarda çıkardığı Meslek Yüksek Okullarımızda yine 3+1 modelleri var. Veya değişik ikili protokollerle üniversite sanayi işbirliği tam anlamıyla sağlamak istiyorum. Artı yine projeler üretmek, sanayinin problemlerini çözebilecek projeler ve çözümler üretebilmek en büyük hedeflerimden bir tanesi” değerlendirmesinde bulundu.

  “BALKANLAR’DA ÜNİVERSİTEMİZİN DE ADINI SIKÇA DUYACAĞIZ”

Balkanlar’da NKÜ’nün adını duyurmak için projeler yürüttüklerini de işaret eden Şahin, “Balkanlar yanı başımızda ama bugüne kadar Trakya Üniversitesi söz sahibiydi. İnşallah Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü ile geliştirecekleri projelerle Türk soyu vatandaşlara ve Balkanlar’a yönelik projeler üretmek amacındayım. Bunu da inşallah proje ekibim çalışıyor. En kısa zamanda Balkanlar’da Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin de adını sıkça duyacağız. Bunu duyurmak istiyorum” şeklinde konuştu.

“RUMELİ ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ KURACAĞIM”

“Rumeli Araştırmaları Enstitüsünü kuracağım.” Diyerek gerçekleştirmeyi hedeflediği kuruluştan da bahseden Şahin, “Neden bunu kurmak istiyorum? Ekrem Bey ağzından hiç düşürmez. Bisanthe bisanthe Barbaros şimdi Barbaros ayrı bir kültür, incelenmesi gereken ayrı bir yer. Bir liman şehri, antik şehir zamanlarından geliyor. Naip, Karacakılavuz incelenmesi gereken ayrı bir kültür. Rüstem Paşa külliyesi yapılmadan önce Hayrabolu’daki camiler, külliyeler yapılmış. İncelenmesi gereken ayrı bir kültür. Bunları araştıracak merkezimiz sadece Balkan Uygulama Araştırma Merkezimiz var. Bu işleri üniversitelerde Endüstriler yapar. İnşallah Rumeli Araştırmaları Merkezi tezini sunduk. Hocalarımız öğrencilere bunları tez olarak verirler. Tez olarak çıkıp, ardından kitap haline dönüştürülür. İnşallah böyle projelerimiz var” ifadelerini kullandı.

Habertrak/Özlem İnan