DOLAR 32,3462 % -0.05
EURO 34,8997 % 0.3
GRAM ALTIN 2.378,34 % -0,77
ÇEYREK A. 3.888,58 % -0,77
BITCOIN 61.584,00 5.118
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

“Sadece belli günlerde insanların hatırlandığı bir ülkedeyiz”

Son Güncelleme :

11 Ocak 2018 - 10:52

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolaysıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü’nde gerçekleştirilen kahvaltıda çalışan gazetecilerin gününü kutlayan Başkan Eşkinat, tutuklu gazetecilerin olduğu bir ülkede basının ne kadar özgür olduğunun sorgulanması gerektiğini ifade etti.

TUTUKLU GAZETECİLERE SELAM YOLLADI

Kahvaltıda bir konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Hepinizin Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun. Böyle günlere aynı zamanda bayram da deniyor ama ne kadar bayram yapıyorsunuz onu da en iyi sizler biliyorsunuz. Sektörün içinde bulunduğu koşulları biliyoruz. Çalışan ve çalışamayan tüm gazetecilerin günü kutlu olsun. Bu kutlama, cezaevinde mahsur kalan, demokrasi ayıplısı bir ortamda, sırf düşünceleri ve kalemi yüzünden ve gördüklerini yazdığı için içeride olanlara bir selam olsun. Böyle bir buruklukla birlikte hepinizin gününü tekrar kutluyorum. Sadece belli günlerde insanların hatırlandığı, sonra da bir kenara konulduğu bir ülkedeyiz. Umarım her gün sizin açınızdan kaleminizi özgürce kullanabildiğiniz, gördüğünüz her şeyi özgürce yazabildiğiniz ve eleştirilerinizin kabul gördüğü, içselleştirildiği bir ortamda çalışmalarınızı sürdürebilmeniz dileğiyle başarılar diliyorum,” ifadelerini kullandı.

“ELEŞTİRİLERİYLE BİZE YÖN VERENLER DE VAR”

Gazeteciliğin önemine değinen Başkan Eşkinat, “Sosyal medyada gazeteci olsun ya da olmasın insanların fenomen olduğu, algı yarattığı bir mecra haline geldi. Her şey gelip geçicidir. Asıl olan yazılı arşivdir. Belki bugün süreçte yaşadığımız koşullar gazeteyi ortadan büyük ölçüde kaldırmış olsa da geriye kalan en büyük belge gazetedir. İletişim programlarının sınıflandırılması gerekiyor. Yapılan araştırmalara göre en büyük iletişim kanalı fısıltı gazetesi. Fısıltı zaman zaman doğru oluyor, ama genelde biraz çarpıtılmış oluyor. Bu bakımdan gazeteciliğe ihtiyaç var. Bakıyorsunuz karteller oluşmuş, sistem omların eline geçmiş. Eskiden patronların da gazeteci olduğu bir dönemdi. 10 dakikalık bir analizin içerisinden iki tane sıfatı çekip haber yapmanın gazetecilik olmadığını düşünüyorum. Maksatlı, hedefe koymak için, böyle ilginç tabirler var; parçalamak için, koparmak için yapılan haberleri yapan arkadaşları da saygıyla karşılıyorum. Ama saygı duymuyorum. Emek veriyor insanlar zaman harcıyor, kolay değil. Ben bakıyorum oradan oraya koşuyorsunuz. Son derece doğru işler yapan, eleştirileri ile bize yön gösteren arkadaşlarımız da var. Biliyorum ki onlar bu eksiklikler tamamlansın diye bunları yazıyorlar.  “diye konuştu.

ALTYAPIDA SON AŞAMAYA GELİNDİ

Şehrin altyapı çalışması konusunda önemli bir aşama kaydettiğini ifade eden Eşkinat, “Aslında bu şehrin altyapısına ne kadar yatırım yapıldı. Ona bakmak lazım. Önümüzde bir yılımız daha var aşağı yukarı Ağustos ayı sonu gibi bütün şehri bitirmeyi planlıyoruz Şimdi bu yolların bitmeyeceği söyleminden hareket  edenlerin ne diyeceğini ben merak ediyorum. Söylemeye başladılar zaten. Ne var ki bunda bu belediyenin asli görevi diyorlar. Her şey para ve zaman meselesi aslında, eğer paranız varsa ve zamanınız da varsa ve siz o işi sonuçlandırmıyorsanız o zaman eleştirilirsiniz. “diye konuştu.

2017 YILI FAALİYETLERİ ANLATILDI

Başkan Eşkinat’ın konuşmasının ardından 2017 yılında gerçekleştirilen faaliyetler Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Özocak tarafından yapılan sunumla basın mensuplarına aktarıldı.

Kahvaltıya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral, Berkay Çakır ve Hulusi Özocak da katıldı. Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Berkay Çakır  da imar ve şehircilik alanında merak edilen soruları cevapladı.

Kahvaltı programı sonrası gazetecilere 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü anısına çeşitli hediyeler takdim edildi. Habertrak/Serhat Yeşilipek/Canlı