DOLAR 32,3686 % -0.37
EURO 34,8082 % -0.1
GRAM ALTIN 2.396,29 % -1,09
ÇEYREK A. 3.917,93 % -1,09
BITCOIN 59.021,67 3.09
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

SADUNOĞLU DOKTOR KRİZİNİ FIRSATA ÇEVİRECEK

Son Güncelleme :

15 Temmuz 2022 - 10:13

DOKTOR YOK ÖZEL HASTANE KURULACAK

Doktor eksikliği ile sürekli gündemde olan Şarköy’de AK Parti İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu’nun babasın özel hastaneye bina yapma girişimiyle eksikliği fırsata çevirmeyi amaçlaması tepki çekti.

Tekirdağ’ın  Şarköy ilçesinde tüm vatandaşlar tarafından sürekli dile getirilen, şehirdeki en büyük eksiklik olan hastane sorunun perde arkasında herkesi hayrete düşüren ve Ak Parti İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu’nun başrol oynadığı bambaşka olaylar yaşandığı iddia edildi.
Yazın nüfusu 400 binin üzerine çıkan  Şarköy’de vatandaşların hastane çilesi bitmek bilmiyor.
Kentte yaşayan vatandaşlar, kol kırığına alçı yaptırmak için dahi Tekirdağ’a hastaneye gitmek zorunda olduklarını ifade edip adeta isyan ediyorlar.

Şarköy Devlet Hastanesi’ndeki yıllardan bu yana süren sıkıntıların artık isyan noktasına geldiği bugünlerde AK Parti İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu’yla ilgili olarak ortaya atılan iddialar adeta şok etkisi yarattı.

Vatandaşlar,  Ak Parti Şarköy İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu’nun Şarköy Devlet Hastanesi’’ne doktor getirilmesi ve hastanenin gelişmesi yönünde çalışmalar yapması beklerkenSadunoğlu’nun babasının servetine servet katma girişiminde bulunduğunusavundular

İddialara göre; baba Sadunoğlu’nun bir özel hastaneyle anlaşma sağladığı, kendilerine ait bir arsa üzerine hastane inşa edip, binalarını hastaneye kiraya vererek, durumu fırsata çevirmek istediğinivatandaşlar, dile getiriyor.

“HASTANEYE DOKTORLAR KASTEN Mİ GETİRİLMİYOR?”

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Şarköy’de bitmek bilmeyen hastane çilesiyle ilgili olarak, vatandaşlar; “devlet hastanesine kasten mi doktor getirilmiyor? Hastane kasten mi geliştirilmiyor? Doktoru olmayan bir devlet hastanesi olduğu için böylelikle insanlar Şarköy’de özel hastaneye mahkum ve mecbur edilecek. Devlet hastanesinde, doğru düzgün doktor olmayan veya oldurulmayan, ayrıca Ak Parti İlçe başkanın babasının da milyonlarca liralık bir anlaşmayla dahil olduğu bir yere, özel hastanevyatırımını elbette koşa koşa yapar. İnsanların özel hastaneye gitmeye mahkum bırakıldığı Şarköy’de bu yaşananlar unutulmayacaktır. “ifadelerini kullandılar.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANINA SERT TEPKİ

Öte yandan vatandaşlar, Şarköy’ Devlet Hastanesi’ne doktor getirip vatandaşları kazanmak yerine, ailesinin para kazanmasını tercih ettiği savunulan ilçe başkanıyla ilgili olarak, “zengin bir babanın oğlu, özel okullarda okudu, babasının gölgesinden pek de çıkmayan bir şahıs.Dar gelirli bir ailenin özel hastaneye gitmek zorunda kalmasının ne demek olduğunu bilemeyebilir. İlçe başkanı, keşke bu özel hastane yatırımının burada yapılması için mücadele ettiği  kadar, devlet hastanesini geliştirmeye yönelik olarak mücadele etseydi. “şeklinde konuştular.

“ENGİN HEMEN İSTİFA ETMELİ”

Şarköy İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu’na yönelik olarak Ak Parti tabanından da konuyla ilgili tepkilerin oldukça yoğun olduğu kaydedildi. Ak Parti’ye oy veren Şarköylü seçmenler, konuya ilişkin olarak; “Bizim partimiz yıllarca halk odaklı bir anlayış içerisinde olduğu için iktidarda. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yola çıktığında ‘kimsesizlerin kimsesi olacağız.’dedi ve vatandaşlar, bu anlayışı yıllarca bağrına bastı. Ancak Şarköy Ak Parti İlçe Başkanı’nın içerisinde bulunduğu bu durum, kabul edilebilir bir şey değil. Kendisi derhal istifa etmeli, ya ticaret ya da siyaset yapmalı. Bizi çok üzdü. Bu,’Ak Parti’nin İlkeleri’ne aykırı son derece üzücü bir durum.”diye konuştular.
TAKDİR KAMUOYUNUN
Konuya ilişkin olarak CHP Şarköy İlçe Başkanı Birol Taner ise, “Şarköy’de hastane sorunumuz kentte ki en önemli sorun. Bir özel hastaneyle Ak Parti Şarköy İlçe başkanın babası dev bir ekonomik bütçeyle anlaşma yapıyor. Hani Şarköy halkının menfaatleri nerede? İnsanlar burada özel hastaneye mahkum edilecek. Ve birileri zenginliğini katlayacak. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum. “dedi.

İŞTE HASTANENİN EKSİKLERİ

Öte yandan Şarköy Devlet Hastanesi ,”D grubu hastanestatüsü”nde. D grubu hastanelerde 5 tane uzman doktor olması gerekiyor.Şarköy Devlet Hastanesi’nde şuan 2 tane çocuk doktoru var ve biri doğum izninde2 tane dahiliye doktoru var. Biri yeni başlayacak.1 cerrah var, oda başhekim yardımcısı olduğu için yerine bir doktor istenmesi gerekiyor.1 anestezi uzmanı var. O da başhekim onun yerine de doktor istenmesi gerekiyor. Ayrıca acilde bulunan pratisyen hekim sayısı eksik. Dışarıdan geçici görevle geliyorlar. Boş pozisyonda kadın doğum, göz  ve pratisyen gibi bir çok  hekime ihtiyaç bulunuyor. Habertrak/Serhat Yeşilipek