DOLAR 32,3734 % -0.06
EURO 34,9046 % 0.19
GRAM ALTIN 2.390,64 % -0,26
ÇEYREK A. 3.908,70 % -0,26
BITCOIN 61.851,68 4.603
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Sağlıkta dışa bağımlılık bitecek mi?

Son Güncelleme :

20 Mart 2019 - 12:18

Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi’nde 50 yataklı Devlet Hastanesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan TBMM Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, “Türkiye sağlık alanında Avrupa’nın da Dünya’nın hem en iyi hizmetini hem de bu hizmeti dünya standartlarına baktığımızda en ucuza sunan ülkelerden birisi haline geldi. Savunma sanayisinde olduğu gibi ilaç ve tıbbi cihaz konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmak için gayret içerisindeyiz.” Diye konuştu.

“SAĞLIK HİZMETİNİ EN UCUZA SUNAN ÜLKELERDEN BİRİSİYİZ”

“Eskiden doktor bulabilmek çok zordu. Doktor sayısı çok azdı. Zaman içerisinde bunların hepsi değişti.” Diye konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Türkiye’nin her yerinde sağlık imkanları gelişti. Doktor imkanları ve ilaç bulma imkanları arttı. Hastanelerin çoğunda ileri teknoloji cihazlar bulunmuyordu. Bir hastaneden başka bir hastaneye gitmek zorunda kalıyordunuz. Türkiye sağlık alanında Avrupa’nın da Dünya’nın da hem en iyi hizmeti sunan hem de bu hizmeti dünya standartlarına baktığımızda en ucuza sunan ülkelerden birisi haline geldik. Savunma sanayisinde olduğu gibi ilaç ve tıbbi cihaz konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmak için gayret içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Şarköy Devlet Hastanesi açılış programına Vali Aziz Yıldırım, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mümin Şahin, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir ve vatandaşlar katılım gösterdi.

“İÇİNDE TOPLAM 50 YATAK VAR”

Yeni Şarköy Devlet Hastanesi’nin açılış konuşmasında İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Cengiz Becerir, binadaki tüm cihaz ve yatakların yeni olduğuna değinerek, “Eski Şarköy Devlet Hastanemiz 80 bin acil olmak üzere yılda 170 bin acil hastaya bakıyordu. Birinci basamak bir yoğun bakımı vardı. Tabii ki bu hastane devrini tamamladı. Yeni Şarköy Devlet Hastanemiz, 13 Mart 2017’de yapılan ihaleyle çalışmasına başlandı. Mayıs ayında yer teslimini yaptık. Toplam açık alanı 6 bin 375 metrekare olup, bin 876 metrekarelikte bir tavana oturmakta. Bu gördüğümüz bina toplam 5 kat. Kapalı alanı 8 bin 45 metrekare. İçinde toplam 50 yatak var. 23 tane nitelikli odası bulunmakta. 15 tane de polikliniği bulunmakta. Acilde 3 poliklinik olup, 10 müşahede yatağı ve 550 metrekare de acil alanı mevcut. 5 üniteli diyalizi, 5 yataklı yoğun bakımı, 3 ameliyathanesi, 2 doğumhanesi mevcut. Bu binadaki tüm yataklar, monitörler ve birçok cihaz yeni ayrıca bu hastanede bir tomografi, 2 ultrason,1 röntgen makinesi hizmet verecek” diye konuştu.

“SAĞLIK HİZMETİNİ ÇOK DAHA İLERİLERE GÖTÜRECEĞİZ”

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Eli silah tutmayan bir ordumuz var, sağlık ordusu. Bu ordumuz hemşiresi ile doktoruyla, ameliyathane görevlisi ile hatta eczacısıyla hastanede pek çok işi yapan, her şeyi ile hepimizin her an hizmetinde. Bir spor müsabakası oluyor. Ambulans orada hazır. Bir toplantı oluyor. Ambulans orada hazır. Sağlık hizmetlerini nereden nereye geldiğini bu sağlık hizmetlerini alarak, çok daha takdir edilecek durumdasınız. Bugün burada Başkanımızın katılımlarıyla yapacak olduğumuz açılışta sağlık hizmetini çok daha ilerilere götüreceğiz” dedi.

Daha sonrasında protokol tarafından kurdele kesilerek, hastanenin açılışı gerçekleştirildi.

Habertrak/Özlem İnan