DOLAR 32,3367 % -0.55
EURO 34,6848 % -0.41
GRAM ALTIN 2.408,36 % -0,59
ÇEYREK A. 3.937,67 % -0,59
BITCOIN 57.523,44 -4.615
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

“Sanat galerisi istiyoruz”

Son Güncelleme :

12 Nisan 2019 - 15:01

Tekirdağ Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Yıl sonu Resim kurusu sergisi açılışı yapıldı.

Tekirdağ Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun 55 eseri, Alışveriş merkezinde kurdele kesimi ile açılışı yapıldı.

Tekirdağ Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu resim sergisine Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hüseyin Şahin, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fuat Asım Arvas, kursiyerler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

“SANAT GALERİSİNDE KİŞİSEL SERGİLER AÇMAK İSTİYORUZ”

Ressam Emine Cenge Arslan, emekleri olan resimleri her zaman sergileyebilmek için sanat galerisi açılmasının gerektiğine değinerek, “Rahmetli babam öldükten sonra resim’e başladım. Sulu boya, yağlı boya, burada da kumaş üzerine baskı her türlü sanatsal çalışmalarımız var. Evimde küçük bir atölyem var. Resim’e doyum olmuyor bir terapi gibi arkadaşlarla bir araya gelince çok mutlu oluyoruz. Ömür boyu da devam edecek bu sevgim. Kızım da resim öğretmeni onunda yardımıyla bu şekilde hayatımı devam ettiriyorum. Yaşamın en güzel anlamı sanat. Nur Başar hocamın bizlerle birlikte emek verdiği için ayrıca teşekkür ederim” dedi.

“SANAT GALERİSİ AÇILSIN”

Ressam Arslan, “Ben buradan sanatla ilgilenen tüm büyüklerime sesleniyorum. Sizden rica ediyorum. Tekirdağ’da çok güzel bir sanat galerisi açmanızı veya bulundurmanızı rica ediyorum. Çünkü çok sanatı seviyoruz. Hepimiz üreten bireyleriz ve üretimlerimiz çok. Bu birikimlerimizi galerilerde sunmak. Kişilere göstermek istiyoruz. Lütfen bize destek olursanız çok memnun oluruz. Yani sizlerden en kısa zamanda bizlerin sesini duyarak, sesimizi duyurmak istiyoruz. Burada bütün arkadaşlar sergi de ve resimlerde emekleri çok. Çok üretkeniz açıkçası ve lütfen sanat galerisi açın. Her geldiğimizde arkadaşlarımızın kişisel sergilerini sunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“EV İSTİYORDUM ONU RESMETTİM”

Ressam Nilgün Yardım, yağlı boyadan oluşan eserlerini beğenerek yaptığını ifade ederek, “Tekirdağ’da halk eğitimin bize gösterdiği resim sergisi açılışında birlikte arkadaşlarımla paylaşarak mutlu oldum. Onlarla birlikte bu aşamalara gelmekte beni onurlandırıyor. Ben yağlı boya resimlerini beğenerek yapıyorum. Evde de elimden geldiği kadarıyla yapmaya çalışıyorum. Ev hep istiyordum onu yaptım. Pencere yaptım. Kısa bir zamanda bunları başardım. Çünkü uzun bir süre katılamadım son zamanda katıldığım için arkadaşlarımla da olmaktan çok mutluyum” diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hüseyin Şahin, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fuat Asım Arvas’a resim tablosu hediye etti.

Resim Sergisi Pazar günü toplanacak olup, 4 gün boyunca halka açık olarak gezilebilecek.

Habertrak/Zekiye Türkkan