DOLAR 32,3864 % -0.12
EURO 34,6238 % -0.54
GRAM ALTIN 2.389,55 % -1,87
ÇEYREK A. 3.906,91 % -1,87
BITCOIN 60.335,70 -3.912
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Şarköy’ün çehresi Alpay Var ile değişiyor

Son Güncelleme :

19 Nisan 2022 - 12:47

Şarköy Belediyesi, Değirmen Cafe Mevkiinde sosyal hayatı kolaylaştıran, vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile yürüyüş yapabildiği, yenilenen simgesiyle kentin markalaşma yolunda tanıtımını sağlayan ve aynı zamanda görsel olarak şehrin değerlerini yansıtan projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Şarköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeler kapsamında, değirmen kafe çevre düzenlemesi, tag çalışması, yel değirmeni önü yayalaştırma projesi, sembolik Şarköy yazısına yönelik gerçekleştirilen çalışmalarla kentin çehresi değişirken, hayata geçirilen yeni ‘’Nikâh Salonuyla’’ sosyal belediyecilik adına önemli adımlar atılmaya devam ediliyor.

DEĞİRMEN KAFE GELİŞİYOR

Değirmen Kafeye yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, vatandaşların uğrak yeri haline gelen ‘’Değirmen Cafe’’ tesisinde, hizmet alanları genişletilerek, hemşehrilerimizin açık hava imkânlarından faydalanıp, sosyalleşebildiği 2850 m²  çim alan oluşturuldu. Projede alanın korunmasına yönelik 150m ferforje yapılırken, aydınlık bir çevre sağlayabilmek üzere 17 adet aydınlatma sistemi konumlandırılan çalışma hayata geçirildi.

MARKALAŞMA YOLUNDA YENİ SİMGEYLE SEVGİYİ TAÇLANDIRDIK

‘’Sembolik Şarköy yazısı’’ projesi kapsamında, 11 metre uzunluğundaki görselle, Şarköy tanıtımının sosyal medya aracılığıyla yaygınlaştırılması sağlanıp, bölgede yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedeflendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği proje turistlerinde uğrak noktası haline geldi.

“MUTLULUĞA HİZMET EDİYORUZ”

Proje kapsamında atıl vaziyette bulunan bölgede,Nikâh ve Eğitim Salonu düzenlenerek hayata geçirildi. 60 kişilik hizmet kapasitesinin yanı sıra ses, yayın ve projeksiyon imkanlarıyla nikah işlemleri ve farklı organizasyonlara da ev sahipliği yapacak duruma getirildi. Bu sayede belediye ve diğer kamu kurumları tarafından da kullanılabilecek alternatif bir sosyal alan olarak hizmete sunuldu.

“AÇIK HAVADA YENİ BAŞLANGIÇLARA”

Nikâh ve Eğitim salonu bahçesinde tasarlanan ‘’Tag Çalışması’’ projesi, Şarköy’de yaşayan vatandaşların ve misafirlerin mutlu anlarına şahitlik eden bir sosyal alan oldu. Kalp şeklindeki tag uygulamasıyla çiftlerin, vatandaşların ve misafirlerin fotoğraf çekimi ve sosyal medya etkileşimi açısından da önemli rol oynandı.

“SAHİL BANDI YÜRÜYÜŞ YOLU BÜYÜYOR”

Yel Değirmeni bölgesinde, vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile yürüyüş ve sosyalleşme imkânı bulacağı, 1341 m² lik alanda UKOME kararı doğrultusunda, ‘’Yayalaştırma’’projesi hayata geçirildi. Tasarlanan proje ile birlikte çevre düzeninin sağlanması, trafik yoğunluğunun azaltılarak huzurlu bir alan oluşturulması hedeflendi.

Hayata koyulan projelerle ilgili açıklamalarda bulunun Şarköy Belediye Başkanı Alpay VAR, ‘’ Geliştirilen projeler ile birlikte, bölgede vatandaşlarımızın vakit geçirmekten keyif aldığı,  farklı aktiviteleri hemşerilerimiz ile buluşturan çalışmaları hayata geçirdiklerini’’ belirtti.Değişen ve gelişen bir kent için durmaksızın çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan VAR, ‘’Trakya’nın incisi Şarköy’ümüz de yaşayan hemşerilerimiz her şeyin en iyisine layıklar. Bizlerde onlara layık projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.’’ ifadelerini kullandı. Haber Merkezi