DOLAR 32,4177 % 0.13
EURO 34,8463 % 0.06
GRAM ALTIN 2.404,41 % 0,32
ÇEYREK A. 3.931,21 % 0,32
BITCOIN 59.551,99 3.785
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“SEÇİMİ BİZ BÖYLE ALDIK”

Son Güncelleme :

23 Nisan 2019 - 13:57

Ak Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin ve beraberindeki heyet Habertrak Gazetesi’ne ziyarette bulundular. Çetin, İlçe Başkanlığı olarak yürüttükleri çalışmalar ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Çetin, Süleymanpaşa Belediyesi’nde elde ettikleri başarının ardından milletin derdine derman olacak projeleri hayata geçirmeye başlayacaklarına dikkat çekerek “Burada yapacağımız iyi işler ve güzel hizmetler 2024 yılında Büyükşehir Belediyesi’ni almaya namzet bir ekip olduğunu düşünüyorum. Siyasette böyledir: ideali, hedefi olmayan kimseler ve siyasi irade kesinlikle başarılı olamaz. Çünkü biz sadece yerelde muhalefet yapalım diye bu yola çıkamadık.” Değerlendirmesinde bulundu.

Ak Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin ve Ak Parti Süleymanpaşa İlçe yönetim kurulu üyeleri Feridun Sakarya, Veli Yaşın, Salih Tümey, Ali Özen, Nurşan Türker Habertrak Gazetesi’ne ziyarette bulundular. Çetin, Ak Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı olarak yürüttükleri çalışmalar ve Tekirdağ genelinde 31 Mart seçimlerini ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“HEDEFİ OLMAYAN SİYASİ İRADE KESİNLİKLE BAŞARILI OLAMAZ”

“Milletin hayrına olacak tüm işlerde milletten yana tavır aldık. Hiçbir zaman körü körüne muhalefet yapmadık. Bugüne kadar Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nde Ak Parti’nin grup sözcüsü olarak yapılan yanlışları dile getirdim ve kamuoyuna bunları ilettik.” Diye konuşan Çetin, “Bu bir ekip çalışması. Bunun sonucunda da insanlar özgür iradelerini sandığa yansıttılar. Bu da şunu gösteriyor: kim milletin derdiyle dertleniyorsa millet buna teveccüh diyor. Kim ki milletin değerlerine değer veriyorsa, millet de sandıkta bu kişiyi bu kurumu ve bu siyasi görüşü değerli kılıyor. Bunun göstergesidir; Süleymanpaşa’daki seçim sonuçları. 27 bin 500 oy geriden gelip bin oy fark atmanın bunun göstergesi olduğunu düşünüyorum. Tabi önemli olan bundan sonra milletin dertlerine derman olacak projeler üretmek ve hayata geçirmek. Burada yapacağımız iyi işler ve güzel hizmetler 2024 yılında Büyükşehir Belediyesi’ni almaya namzet bir ekip olduğunu düşünüyorum. Siyasette böyledir: ideali, hedefi olmayan kimseler ve siyasi irade kesinlikle başarılı olamaz. Çünkü biz sadece yerelde muhalefet yapalım diye bu yola çıkamadık.” Şeklinde konuştu.

“ELDE ETTİĞİMİZ BAŞARI KOLEKTİF BİR ÇALIŞMANIN SONUCUDUR”

Seçim çalışmaları kapsamında ekip çalışmasına büyük önem verdiklerini 3 belediye alarak bu başarıyı taçlandırdıklarını işaret eden Çetin, “3 aydan bu yana 200 bin nüfuslu ilçenin ilçe başkanıyım. Türkiye’de 18 yıldan bu yana iktidar olan bir partinin buradaki ilçe başkanıyım. 25 asil 13 yedek yönetim kurulu üyelerimizle birlikte bunlara mihmandarlık yapıyorum. Bu manada bir ekip çalışması yapıyoruz. Son seçim çalışmalarında bu ekibin çalışmasını da kimse yadsıyamaz. Bir ekip ruhu ile kolektif bir çalışmanın sonucudur seçimlerde elde ettiğimiz başarı. İnsanlarımız kendine benzeyen ve kendi değerlerine değer veren insanların burada ödüllendirdiğini düşünüyorum. Bugün mücadele ettiğiniz veya savunduğunuz değerlere hakimiyetiniz yoksa bunu adamın karşısına çıkarırlar derler ki: ‘söylemin ve eylemin birbirini tutmuyor.’” Değerlendirmesinde bulundu.

“TESPİT EDİLEN BORÇ RAKAMININ 65 MİLYON TL OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI”

Çetin, Belediye yönetimini itibarsızlaştırmak amacı gütmediklerini ve vatandaşın yararına olacak tüm projelere destek verdiklerini kaydederek, “Ben iki senedir Süleymanpaşa Belediyesi’nin 80 milyon borcu var’ diyorum. Bunu neye göre söylüyorum 2 defa denetleme komisyon üyeliği yaptım. 2016 yılının sonunda, 2017 yılının başında incelediğimiz denetleme komisyonunda belediyenin 26 milyon TL borcu vardı. 2017’nin sonu 2018’in başında bu rakam 47 milyon 930 bin TL olduğunu üç tane CHP’li, iki tane de AK Parti’li belediye meclis üyesinin imza altına aldığı bir rapora istinaden bunu söylüyorum. Tabi belediye 2018 yılında bir defa 14 milyon, 2019’un Şubat ayında da 14 milyon 300 küsur bin TL borçlanmaya gitti. Ekrem Eşkinat, kendisi bana 32 milyon TL borcu olduğunu iddia ediyordu. Fakat gördük ki hesabın başına Cüneyt Yüksel oturunca şu ana kadar tespit edilen borç rakamının 65 milyon TL olduğu ortaya çıktı. Söylediğim rakamlara da gelinecektir. Bu rakam 80 milyona ulaşacaktır. Biz bunu belediye yönetimini itibarsızlaştırmak, kamuoyu nezdinde küçük düşürmek adına yapmadık. Hala 39 milyon TL borcu olduğu iddia ediliyor. Mum hikâyesi yatsıya kadar yandı ve en nihayetinde her şey ortaya çıktı.” Diye konuştu.

“TEKİRDAĞ’IN KALBİNİ KAZANDIK”

“Şehrin sorunlarına hakimseniz ve insanların ne istediğini görüyorsanız başarı kaçınılmazdır. En somut örneği: on yıl sonra CHP’li belediyelerin ve kadroların hüküm sürdüğü yeri; Tekirdağ’ın kalbini kazandık.” Vurgusu yapan Çetin, “Biz eski belediye başkanı Ekrem Eşkinat ile meclisteki tartışmalarımızda bazen şu konuşmalar geçiyordu aramızda: ‘Sezayi Bey Süleymanpaşa, Tekirdağ’ın kalbi’ diyordu. Ben de ona diyordum ki: ‘Kalp buysa diğer uzuvların ne halde olduğunu millet artık takdir etsin.’ Ama seçim gecesi sosyal medyadan ilk şu paylaşımı yaptım: ‘Tekirdağ’ın kalbini kazandık’ Evet biz hem mecazi anlamda hem de fiili olarak biz Tekirdağ’ın kalbini kazandık. Diğer 4 ilçe ile birlikte 11 ilçenin üçünü kazanmamıza rağmen, Büyükşehir’i CHP’lilerin almasına rağmen sevinemediler. Çünkü; Süleymanpaşa Tekirdağ’ın vizyonudur, mihmandarıdır, lokomotifidir. Bu manada biz bunu başarı olarak addediyoruz. 12-0’dan sonra üç ilçeyi AK Parti bir ilçeyi de DSP’li bir belediye başkanı kazanmıştır. Gelecek dönemde biz güzel hizmetler yaptıkça inanıyorum ki 2024’te Büyükşehir’de Ak Parti bayrağı dalgalanacaktır. ‘Ak Partili kadrolar, bu şehrin insanlarına cihat edecektir’ diye düşünüyorum.” ifadelerini sözlerine ekledi.

MARMARAEREĞLİSİ AK PARTİ’YE GEÇECEK Mİ?

Çetin, Marmaraereğlisi Belediyesi’nin, Ak Parti’ye geçip geçmemesi konusunda ise şu açıklamada bulundu: “Süleymanpaşa ile ilgili siyasi bütün olaylarından haberdarım. Ama Marmaraereğlisi adına şu anda konuşmam doğru değil. Partimizin yetkili organları vardır başta bizim üzerimizde il başkanlığımız ve genel merkezimiz vardır. Bununla ilgili karşı taraf bir talepte bulunur ve gerekli görüşmeler yapıldıktan sonra açıklaması yapılır. Biz bu parti olarak milletin ve ülkenin hayrına olacak hiçbir harekete ‘hayır’ demeyiz. Bu sürece katkı sağlayacaksa herkesle çalışırız.”

“SÜRECE MENFİ BİR KATKIDA BULUNMAK İSTEMEM”

Marmaraereğlisi’nde yapılacak herhangi bir termik santral girişimine karşı nasıl bir tutum sergileyeceklerini ise Çetin şu ifadelerle cevap verdi: “Ben şahsi olarak ancak kendi bölgemle ilgili konuşabilirim. Burası en nihayetinde ili ilgilendiren bir konudur. Öncelikle Marmaraereğlisi’nde ilçe başkanlığının birinci derecede konusudur diye düşünüyorum. Bununla ilgili il başkanlığının yapmış olduğu açıklamalar bağlayıcıdır. Bu bir devlet politikasıdır. Genel merkezimizden ve hükümetin yetkilileri tarafından tatmin edici bir bilgi verildiği zaman ancak bunu kamuoyu ile paylaşabiliriz. Burada afaki söylemler ile yanlış söylemlerde bulunup bu sürece menfi bir katkıda bulunmak istemem. Ancak hükümet yetkililerin verdiği açıklama doğrultusunda bilgi verebilirim. Milletvekillerimizde ilerleyen günlerde yapacağımız toplantıda bu konuyu daha kapsamlı bir şekilde ele alacağız.” ifadelerine yer verdi.

“NASIL RANT ELDE EDERİZ YAKLAŞIMI İÇİNDE DEĞİLİZ”

Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi’nin iş birliği içinde hareket etmeleri gerektiğinin önemle altını çizen Çetin, “milletin çıkarları noktasında hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum. İyi niyet baştaki en büyük göstergedir. Niyet iyiyse akıbette iyi olur. Her ne kadar Büyükşehir Belediye Başkanımız bunu yalanladıysa da sahilde Süleymanpaşa Belediyesi’ne ait bir zabıta noktası vardır. Bu noktanın Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘bunu boşaltın’ mealinde bir yazı geldiği söyleniyor. Eğer bu gerçekse bunda iyi niyet aranmadığını ve etik de olmadığını düşünüyorum. Bizim Ak Parti kadrolarımızda şu görüş hakimdir: ‘Bana bir adım gelirsen ben sana koşarım.’ Ben mecliste çok dile getirdim. Biz hayır işlerinde motor, şer işlerinde fren görevi görüyoruz. Bu konuda samimiyiz. Biz siyasi olarak nasıl rant elde ederiz yaklaşımı içinde değiliz.” Değerlendirmesinde bulundu.

“KADİR BAŞKAN’IN MİLLETİN TALEBİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİNE İNANIYORUM”

Çetin, vatandaşın merakla beklediği Hükümet Caddesi’nin çift yön olup olmayacağı konusuna ise şu şekilde yanıt verdi: “Hükümet Caddesi’nin çift yön olması tabi ki Büyükşehir’in yetki alanında olan bir olay. Biz seçim sürecinde vatandaşa Büyüşehir’i ve Süleymanpaşa’yı aldığımız takdirde bunu 1 hafta 10 gün içerisinde çift yönlü hale getireceğimizin taahhüdünü verdik. Süleymanpaşa’yı kazandık. Kadir Başkan’da bu konuda araştırma yapabilir. Buradaki vatandaşın haklı taleplerini meşru görüp müspet katkı sağlar mı bilemiyoruz. Trafiğe, kentin ekonomisine nasıl katkı sağlanır, eksisi ne olur? Bu milletin talebini gerçekleştireceğine inanıyorum. Kaba bir tabirle, güneş çarığı, çarık da ayağı ısıtmaya başlayacak. Çünkü bu haklı talebin karşısında Kadir Başkan’ın çok fazla direnemeyeceğini sanıyorum. Yapmadığı takdirde de millete de gerekli açıklamayı yaparız: ‘biz talebimizi ilettik. Fakat bu manada icranın başında, uygulamanın başında yetkili kişi Büyükşehir Belediyesi yani Kadir Albayrak’tır.’ Deriz.”

Habertrak/Özlem İnan