DOLAR 32,3025 % -0.13
EURO 34,8419 % 0.03
GRAM ALTIN 2.411,50 % 0,75
ÇEYREK A. 3.942,80 % 0,75
BITCOIN 63.310,00 -1.617
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Şeffaflıkta bir adım daha

Son Güncelleme :

02 Eylül 2020 - 15:36

Lüleburgaz Belediyesi’nde hesap verebilir ve şeffaf bir yönetim ışığında ihaleler canlı yayınlanmaya başlıyor. Belediye Başkanımız Dr. Murat Gerenli’nin 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ndeki sözlerinden biri olan “İhaleler canlı yayınlanacak” sözü hayata geçiriliyor.

Teknik altyapının hazırlanmasıyla birlikte 1 Eylül’de gerçekleşecek ilk ihale Lüleburgaz Belediyesi Resmi Youtube sayfasından canlı olarak yayınlanacak. Konuyla ilgili konuşan Başkan Gerenli, “Bizler halkın hizmetkarıyız. Vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi şeffaf, adil ve hesap verebilir bir şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Belediye, şeffaf, hesap verebilir bir yönetim modeli ışığında çalışmalarını devam ettiriyor. Bu doğrultuda meclis toplantı tutanaklarından birçok gelişmeyi Lüleburgazlılarla açık ve net bir şekilde paylaşan Lüleburgaz Belediyesi, 1 Eylül Salı günü itibariyle ihaleleri canlı yayınlamaya başlayacak. Başkan Gerenli, ihalelerin canlı yayınlanacağını 2019’daki seçim beyannamesinde de belirtmiş, son olarak da kesin müjdeyi Haziran ayındaki meclis toplantısında duyurmuştu.

Youtube’dan canlı yayınlanacak

Başkan Gerenli’nin göreve geldiği andan itibaren meclis toplantılarını canlı yayınlayan Lüleburgaz Belediyesi adil, şeffaf ve hesap verebilir anlayış doğrultusuyla bir adım daha atarak ihaleleri de canlı yayınlamaya başlıyor. Lüleburgaz Belediyesi’nin resmi Youtube hesabından canlı olarak yayınlanacak ihaleleri vatandaşlar rahat bir şekilde izleyebilecek.

Önemli bir adım

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Dr. Murat Gerenli, bu kararı almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Belediyemizde şeffaf bir yönetim anlayışla ilk olarak mal varlığımı duyurmuştum. Ardından gerekli teknik altyapıyı oluşturduktan sonra belediye meclis toplantılarımızı canlı yayınlamaya başladık. Şimdi sıra ihalelerin canlı yayınlanmasına geldi. Bundan böyle mal ve hizmet alım ihalelerini sosyal medya hesaplarımızdan canlı olarak yayınlayacağımız sözünü vermiştik. Bu sözü yerine getirdiğim için çok mutluyum. Vatandaşlarımız 1 Eylül’den itibaren gerçekleşen bütün ihalelerimizi Youtube hesabımızdan izleyebilir.” dedi. Haber Merkezi