DOLAR 32,4177 % 0.13
EURO 34,8463 % 0.06
GRAM ALTIN 2.404,41 % 0,32
ÇEYREK A. 3.931,21 % 0,32
BITCOIN 59.551,99 3.785
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Şehrimiz köy görünümünde”

Son Güncelleme :

08 Mart 2019 - 11:52

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, teşkilat olarak insan odaklı çalışmalar yürütmeye önem verdiklerini kaydetti.

“Mutlu fert, huzurlu aile, güvenli sokak” vurgusu yapan Pehlivan, “tüm vatandaşlara eşit hizmet verilmeli” dedi.

“Biz kendi farkımızı beyan edebilmek için yandaşlık ve yancılığı ortadan kaldırmak için cepsiz ceketler meselesini gündeme getiriyoruz.” Diye konuşan Pehlivan, “Çünkü her vatandaşın temel hakları çok kıymetli, onların temel hakları çok kıymetli, hizmet hepsine birden yapılacaktır. Bu hususta liyakat esastır prensibi o nedenle çok önemlidir. Büyükşehir’i de inşallah alırız. Çalışan personelimiz üzerinde bir tasarrufumuz olmaz. Liyakat ile işini yapan herkes işine devam eder. Çünkü hepimiz bizim vatandaşımız. İşini düzgün yapan herkes işine devam edecektir.” Değerlendirmesinde bulundu.

“ŞEHRİN SOSYAL YAPISINI BOZAN BİR MEKANİZMA OLUŞTURUYOR”

Tekirdağ’ın daha iyi hizmet alabilmesi için çevreden merkeze doğru ilerleyen bir anlayışla yaklaştıklarını kaydeden Pehlivan, “Tekirdağ olarak baktığımız zaman bu ikileme düşürülmüş ve rant merkezli şehircilik anlayışı meydana gelmiş. Bu da yandaşlığı ve şehrin sosyal yapısını bozan bir mekanizma oluşturuyor. Bir mahallenin değeri şu kadar diğerinin şu kadar. Parasal değerler açısından seviye farkı oluşturuluyor. Bu sınıfsal bir ayrışmayı da içeriyor. Dolayısıyla bize belediyecilik anlamında bir yetki verilirse; çevreden merkeze doğru bir çalışma yapılacak. Mutlu ferdin oluşması, huzurlu bir ailenin ve güvenli sokakların oluşması mecburiyeti var. Sosyal bir dokudur. İnsan gibidir şehirler de; doğar, gelişir. O zaman onun korunması çevreden merkeze doğru gelir. Hizmet açısından da öyle. Bütün bunlar yönetimde iradeyi, adil ve şeffaf olmayı gerektiren bir şeydir.” Diye konuştu.

“ŞEHRİMİZ KÖY GÖRÜNÜMÜNDE”

Sürekli büyüyen ve göç alan Tekirdağ’ın sosyal hayat projelerine ihtiyaç duyulduğunu belirten Pehlivan, “Şehrimiz köy görünümünde. Mesela Muratlı Caddesi’nin sahile inen bir yolu yok. Bir yabancı geldiğinde nasıl sahile inecek. Bütün bunların yeniden planlanması gerekiyor. 150 bin civarında emekli ve yaşlımız var. Bu insanımızın af edersin ‘unu eledim eleğimi astım’ anlayışıyla kıyıda beklemelerine razı değiliz. Bu insanların tecrübelerinin gençlerimize aktarmaları lazım. Şehir olarak sürekli büyüyoruz. Ailecek bir alanda vakit geçirebilecekleri bir alan yok. Sadece sahili düzenlemek yeterli değil. Bunları ilçelerle birlikte planlamamız lazım.” Diye konuştu.

“İNSANLARIN HUZURLU ORTAMLARA İHTİYACI VAR”

“Şehir içindeki trafik sorunu büyük bir problem. Engelli insanlarımızın hareket alanları planlanmamış bunların acilen planlanması gerekiyor.” Diyerek engelli vatandaşların da sosyal hayata kazandırılmaları gerektiğine işaret eden Pehlivan, “Engelli ama engelsiz yaşam için planlamalar yapılması gerekiyor. Bu kardeşlerimizin de sayıları yüksek. Sokağa çıkmadıkları, çıkamadıkları için gözümüze takılmıyorlar ama verilere baktığımız zaman 35-40 bin civarında engelli vatandaşımız var ve bunların bir şekilde sosyal yapıya kazandırılması lazım. ‘Sen engellisin işe yaramazsın’ demek olmaz. Şehir dediğimizde bisiklet yolu yok. Süleymanpaşa belki ona çok müsait değil ama neticede insanların huzurlu olabileceği bir ortamın hazırlıklarının yapılması gerekiyor. Burada ana eksen, insanları yeme içme barınma giyinme açısından yeterli gelire ulaştıracak, ilçelere göre farklılık gösteren, 200’e yakın projelerimiz var.” değerlendirmesinde bulundu.

“ŞAHISLARIN ÖZEL ARZULARINA GÖRE PLANLAMA YAPILAMAZ”

Süleymanpaşa’da yapılan planların bütün olarak ele alınması gerektiğini kaydeden Pehlivan konuşmasını şu şekilde noktaladı: “Ranta dayalı planlama ve imar çalışmaları doğru değil. Şehir büyümeye devam ederken, 30-40 yıllık bir projeksiyonla bunların hazırlanması gerekiyor.  Şahısların özel arzularına göre planlama yapılamaz. Şehir bir bütün olarak ele alınarak planlanmalı. Bizim buradaki sıkıntının en büyük sebebi siyasetin, insanların temel haklarının adil bir şekilde yönetilmesi esastır ama onun önüne yandaş ve yan cep girerse çarpıklık otomatik olarak çıkıyor. Süleymanpaşa dediğimizde bunun bütününü kapsıyor. Biz sahil şeridindeyiz ama denizden hiçbir istifademiz yok.”

Habertrak/Özlem İnan