DOLAR 32,3675 % -0.37
EURO 34,6770 % -0.41
GRAM ALTIN 2.392,28 % -1,26
ÇEYREK A. 3.911,37 % -1,26
BITCOIN 59.042,53 2.969
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“ŞEHRİN SİLUETİ BOZULACAK”

Son Güncelleme :

26 Şubat 2021 - 12:02

TMMOB Tekirdağ İl Temsilcisi Cemal Polat, 43 Büyükşehir Belediye meclis üyesinin onay vererek, Tekirdağ Rakı Fabrikası arsasının sanayi vasfından ticaret, konut alanı, turizm alanı, özel sağlık alanı, eğitim alanı ve özel eğitim alanı olarak imar plan değişikliğine açılmasının; Tekirdağ’ın siluetine ve geleceğine büyük bir darbe olacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’ne giderek defalarca bu konunun hayata geçmemesi gerektiğini izah ettiklerini ancak herhangi bir geri dönüş alamadıklarını vurgulayan Polat, “40’ın üzerinde STK olarak bir araya geldik. Böyle bir oluşumun kente ciddi zararlar verdiğini anlattık. Biz görevimizi yaptık. Ancak bizimle herhangi bir iletişim kurulmadı.” Diye konuştu.

“DAVAMIZ KABUL EDİLMEYEREK, REDDEDİLDİ”

Tekirdağ TMMOB Tekirdağ İl Temsilcisi Cemal Polat, Tekirdağ rakı fabrikası arsasının sanayi vasfından ticaret, konut alanı, turizm alanı, özel sağlık alanı, eğitim alanı ve özel eğitim alanı olarak imar plan değişikliğinin, kente büyük zarar vereceğini belirterek, “Eski Rakı Fabrikası bulunduğu arazi yasa gereği sanayi alanı olarak kayıtlıdır. Özellikle bu alanın şahsa satışının yapılmasından sonra sanayi alanından çıkarılması için plan değişikliği yapılarak konut ve rekreasyon adı altında yeni bir alan yaratmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından plan değişikliği yapılmak istendi. Biz o zaman Ziraat Mühendisleri Odası olarak dava açtık. Bize dava açtığımız için ‘Ziraat Mühendisleri odası buraya taraf olamaz’ dediler. Bu nedenle bizim davamız kabul edilmeyerek, reddedildi. Biz de bu kez mimarlar odası olarak dava açmak istedi. O zaman da bize şunu söylediler; ‘Siz süreyi kaçırdınız.’ Bununla ilgili olarak dönemin Mimarlar odası il temsilcisi mimar Gökhan Tanrıver, diğer duyarlı mimarlar ve Trakya Platformu’ndan arkadaşlarımızla beraber biz Kadir Başkan’a gittik. 2-3 defa gittik. Durumu izah ettik. Bunların yanlış olduğunu, böyle bir oluşumun, Tekirdağ’ın siluetine, Tekirdağ’ın geleceğine büyük bir darbe olacağını söyledik. Ve bize o zaman bir planlama yapılarak bizleri çağıracaklarını söylediler. Bu konuyla ilgili bizden görüş alınacağı söylendi. Fakat o gün bu gündür bizi halen çağıracaklar. Herhangi bir haber yok.” Şeklinde konuştu.

“BİZE HİÇBİR DÖNÜŞ YAPILMADI”

Tekirdağ’da birçok STK olarak söz konusu proje konusunda bir araya geldiklerini ancak kendilerine bir muhatap bulamadıklarını, büyükşehir belediyesinin de kendileriyle iletişime geçmediğini ifade eden Polat, sözlerini şöyle noktaladı: “Biz ayrıca Tekirdağ’da Sivil Toplum Kuruluşları Birliği oluşturduk. Burada 34’ün üzerinde, hatta 40’ın üzerinde. Biz STK’lar olarak Büyükşehir Belediyesi’ne de gittik. Durumu anlattık. ‘Sizi buraya çağırıp görüş alışverişinde bulunacağız demelerine rağmen bize hiçbir dönüş yapılmadı’ bunun arkasında ne varsa siz basın mensuplarının bunu araştırmasını istiyoruz. Yani biz görevimizi yaptık. Olay bu şekilde gelişti.”