DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.967,75 1.604
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Şehrin Turizmine Yeni Rota

Son Güncelleme :

14 Nisan 2021 - 14:18

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Naip Kalesi ve Naip Şelalesi güzergahında Yeniköy’den deniz kıyısına kadar yaklaşık 13 kilometrelik trekking (doğa yürüyüşü) parkuru oluşturulacağını söyledi. Oluşturulacak parkurla birlikte, Tekirdağ’ın saklı kalmış doğal güzellikleri gün yüzüne çıkartılarak turizme katkı sunulacak. 

Parkur için hazırlanacak alanı inceleyen Başkan Yüksel; “Naipköy’de bulunan Naip Kalesi’ne, şelaleye ve Yeniköy’ün oradan da denize kadar uzanan bir yürüyüş yolu olacak. Özellikle hafta sonu temiz hava almak isteyenler için eşsiz bir 13 kilometrelik trekking parkuru olacak.” diye konuştu.

“13 KİLOMETRELİK YÜRÜYÜŞ YOLU OLUŞTURULACAK”

     

Naip Kalesi ve Naip Şelalesi bölgesinin doğa yürüyüşü severler için eşsiz bir güzergah olduğunu aktaran Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel; “Geçen Ramazan ayında Naip Şelalesi önünde bir video çekmiştim. Onun hemen üzerinde tarihi Naip Kalesi var. Birçok kişi tarafından bilinmez. Çok sarp kayalıkları ve patika yollardan geçilerek gelinen bir yol. Geçen yıl söylemiştim: Yeniköy ve Naip arasında yaklaşık 12-13 km arası bir yürüyüş yolu yapmayı planlıyoruz. Bu sene kaleye kadar gelemesek de Naip’ten kaleye kadar olan iki hattı toparladık. Arkadaşlarımız yolda temizlik çalışmalarına devam ettirerek ilerliyorlar. Sadece Naip Kalesi ve Şelalesi değil tabii ki de. Eskilerin kız kulesi olarak bildiği, Trak krallarından birinin mezarı olan ve Naipköy’de bulunan, Naip Kalesi’ne, şelaleye ve Yeniköy’e oradan da denize kadar uzanan bir yürüyüş yolu olacak. Çok güzel bir güzergah olacak.” şeklinde konuştu.

“KIRSAL TURİZMİ CANLANDIRACAĞIZ”

       

Doğal güzellikler arasında bir yürüyüş rotası hazırlıklarına başlandığını kaydeden Başkan Yüksel; “Özellikle hafta sonu temiz hava almak isteyenler, ‘Dağın ormanın içerisinden yürüyeyim. Hem köyde bir çay içeyim, hem de denizin kenarına kadar dolaşayım’ dersiniz, 12-13 kilometre dağ bayır yürümeyi göze alırsanız, çok güzel bir güzergah olacak. Valimizin, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün, Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün desteğiyle bunu hayata geçireceğiz. Bu güzergah hem turist çekecek hem de trekking (doğa yürüyüşü) için güzel bir güzergah olacak. Kırsal turizmimizi de canlandıracağız. Belirlenen bu hat aslında Naip fayı diye bilinen bir deprem hattının üzerinde. Bizim yürüdüğümüz bu hat, aslında fay hattı. Yani Yeniköy ve Naip arasında paralel bir şekilde uzanan fay hattı var. O fay hattının da yani kırığın üzerinden gidilen, çok eski bir fay hattı. Önümüzdeki günlerde yürüyüş yolunun nereden başlayıp nerelere kadar uzandığını ve hangi alanlardan geçileceğini anlatacağımız güzel bir görsel hazırlayacağız.” diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Özlem İnan